Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

30 000 българи мишена на незаконен тормоз от властите в Скопие


8 октомври 2010 00:18  71 коментара   38210 прочита

Участниците в протеста спряха пред македонската бариера на КПП - Ново село
Участниците в протеста спряха пред македонската бариера на КПП - Ново село


Участниците в протеста спряха пред македонската бариера на КПП - Ново село

Да сменят българските си номера с македонски


Нито един войвода от Петрич не се включи в протеста вчера на ГКПП - Златарево, иницииран и проведен от централното ръководство на червено-черната партия и сдруженията “Мост” и “Преображение” против влезлия в сила от 1 октомври закон в Скопие, според който колите с българска и друга чуждестранна регистрация трябва да се пререгистрират с македонски номера. Уж законът е за всички коли с чуждестранни номера, но санкционират само с българските, казаха протестиращите.

Около 12 часа на ГКПП - Златарево пристигнаха с коли войводи от Кюстендил, начело с лидера Валери Ненов, Сандански, Банско и София. След кратки преговори с българските гранични власти в лицето на шефа на ГКПП - Златарево Тодор Зимбилев, протестиращите начело със заместник-председателя на ВМРО-БНД Костадин Костадинов преминаха през българската гранична бариера и се насочиха към македонския граничен пункт Ново село. Колоната шестваше със свити български и знамена на ВМРО. Протестиращите преминаха между двете КПП-та в ръце с плакати във вид на номера на коли, на които пишеше “БГ=МК”, “Свобода на придвижването”, “БГ 2010 МК”. Пред самата бариера на македонския граничен пункт протестиращите спряха и се отказаха от първоначалното си намерение да преминат в Македония, където да се срещнат с протестиращи на македонска територия, със собственици на коли с българска регистрация. Според ръководителите на протеста компютрите на македонския паспортен контрол работели бавно с цел да забавят и спрат протестиращите. На около 200 метра от македонското КПП се виждаха паркирани около 30 автомобила и група хора, един от които високо развяваше българския национален трикольор. Полицаите на пункта често поглеждаха към смелчагата, развяващ българското знаме.

Сред протестиращите бе Иван Боев от Охрид, управител на хотел в Добринище, който от година и половина живее в България. Той е с тройно гражданство - македонско, българско и италианско. Боев заяви: Влизам в Македония с македонски паспорт, задължително ни карат да го показваме. Законът, въведен от 1 октомври за пререгистрацията на колите с чужди номера, е насочен преди всичко срещу собствениците на коли с български номера. Не сме чули да е санкционирана кола с други чуждестранни номера. Според мен българското правителство не реагира категорично на този закон, който ограничава правата на предвижване на българите с македонски паспорти и македонски номера на колите. На практика аз с колата си с български номера не мога да се прибера там, където съм роден, тъй като на границата няма да ме пуснат. Глобата за нарушаването на закона е 100 евро, ако се плати веднага - 50 евро. Пререгистрацията на номерата струва 800-900 евро, малко хора могат да си позволят такава сума. Законът за пореден път репресира българите в Македония. По моя информация 50 000 са собствениците на автомобили в Македония, които подлежат на пререгистрация, а пререгистрираните са само 10-15 000 коли.

Известният македонец с българско самосъзнание Митко Георгиев-Жокера от Струмица, чието радио беше затворено и лежа в затвора, бе един от организаторите на протеста и заяви: Имаме разрешение за протеста, но не знаехме, че не може да се протестира в района на КПП-тата. Новият закон за пререгистрация на колите означава, че 30 000 българи от Македония са репресирани и блокирани в държава, която иска да влезе в Европейския съюз. Някой в Скопие явно си мислят, че Европейският съюз е танцов състав. Никой не се съобразява, че всеки има право на предвижване и на собственост. Сложени сме в кафез 30 000 българи, от които повечето си изкарват хляба с колите. Не само санкционират, но и временно отнемат колите от собствениците, ако са с български номера. С този протест искаме да дадем знак на българската държава и на премиера Бойко Борисов да реагира адекватно. Не искаме да направим така, че Македония да не влезе в Европейския съюз и НАТО, но явно има македонски политици, които играят свои игри. Играта е да се представи Сърбия за добрата държава, а България за лошата в очите на македонците. Този път България трябва да реагира адекватно. Българското посолство в Скопие предизвиква много разочарования. Работещите в него приличат на туристи, не си вършат работата, за която им плаща българският данъкоплатец. Като цяло служителите в посолството в Скопие през последните 20 години взимат заплата от България, а служат на руско-сръбско-гръцките интереси. Най-официално казвам това и съм готов да се разпиша под него. Служителите на българското посолство в Скопие не са помогнали с нищо на македонските българи, напротив, като отидеш, те унижават и малтретират, заключи Митко Георгиев.

Заместник-председателят на ВМРО-БНД Костадин Костадинов каза: Въпросът е защо има проблем за собствениците на коли от Източна Европа, за тези с българска регистрация. Ако Министерството на външните работи не постави въпроса пред македонските власти, ще изпратим писмо до Жозе Барозу, до европейския комисар по транспорта, в което ще сигнализираме какво се върши на границата между две съседни държави, едната от които е член, а другата кандидат-член на Европейския съюз.

Петър Колев от сдружение “Мост” обясни, че инициаторите на протеста са подготвили и ще изпратят писмо до българските евродепутати, до Бойко Борисов, до председателя на парламента Цецка Цачева и до европейската комисия за случващото се с пререгистрацията на колите с чужди номера в Македония. Нека Европейският съюз да прецени какви мерки да предприеме срещу Македония. Ние предлагаме единната европейска и световна цивилизована система - въвеждането на винетки да стане и в Македония, каза Петър Колев, който е македонец и живее в България.

Организаторите на протеста се отказаха от първоначалната си идея да блокират пътя на българска или на македонска територия, съобразявайки се, че става дума за международен път.

Още за: протест  закон  Македония Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


71 коментара

8 октомври 2010 04:32 | ДО ГОРНИЯ
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

ДА АМА ТАКАВА ДАРЖАВА македония НЕМАА И НЕМАААА ДААА ИМААА ВСИчКИ СА шИПТАРИ


8 октомври 2010 04:34 | брееееее
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

ДА БЕ НАИ ИЗМИСЛВНАТА ДАРЖАВА ОТ ИМА НЕМА 5 ГОДИНИ ТОВА Е македониаааааа - акам в нея


8 октомври 2010 09:31 | Илия Йовков
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Към автора на коментар "Македония вечна".
Вие сте просто един малокултурен страхливец, готов анонимно да обижда всеки и всеки народ. Страх ви е да си пишете името, защото след такива думи срещу българите и България, едва лви ще можете да се дсвижите спокиойно не само в България. И Хитлер издигаше лозунга за вечния райх, но виждайки краха на неговия "райх" се самоуби, а неговите хора изгоряха трупът му. Такава съдба е чака тази "Македония вечна", а вие помислете какво ще правите след нейния крах.
И пак ще повторя - вие сте просто един малокултурен страхливец, вероятно лъжец, а може би и платен п исач във форумите. Жал ми е за вас - все пак произлизате от човешкият род . [email protected]


8 октомври 2010 10:04 | Ку
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

В Македония останаха май само шиптърите!!!!


8 октомври 2010 10:07 | Боби
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Държава без корени няма бъдеще
това е днешният FYROM който до 1-2 години ще се разпадне
македонец=Българин


8 октомври 2010 10:11 | войвода
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

"Около 12 часа на ГКПП - Златарево пристигнаха с коли войводи от Кюстендил, начело с лидера Валери Ненов, Сандански, Банско и София" -
ВАЛЕРИ НЕНОВ Е ПРЕСТЪПНИК! КРИМИНАЛЕН ЕЛЕМЕНТ! ДОЛЕН ИЗМАМНИК И КРАДЕЦ!


8 октомври 2010 10:14 | врява
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Отношенията между двете държави, касаещи гражданските свободи, трябва да се развиват единствено на правителствено ниво. Такъв тип протести вкарват лош тон и се получава точно обратен ефект. Това трябва да се реши по дипломатически начин чрез натиск на ЕК.


8 октомври 2010 10:16 | комши
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Всички тези "протести" от страна на такива криминални елементи като Валери Ненов е прах в очите и мнооооого евтин пиар.


8 октомври 2010 10:29 | Пиринска Македония
Оценка:
-3
 (
15
 гласа)

българи в българия нема
днес по официална Статистика в българия живеят
турци- цигани- помаци- арменци- македонци- евреи - руснаци- арумъни власи - каракачани - гърци - власи- украинци- араби - кримски татари - огузи- румънци- поляци - черкези- гагаузи - каракалпаци - сърби - чехи - албанци - унгарци - французи- англичани- словаци- кюрди- палестинци- словенци - бошняци - други 5 641 - неопределени 62 108 - неизвестни - 24 807
днес живеем в Демокрация и всеки човек има свободно право на Самоопределение
Аз съм Македонец
Вие като какъв се самоопределяте от горнопосочените ?


8 октомври 2010 11:03 | Благоевград
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Кога ще бъдат признати МАКЕДОНЦИТЕ в България ? Кога ще бъде регистрирана от Българския Съд Македонската Партия и другите Македонски Организации ? Кога в България ще отвори врати Македонско училище, Македонски Университет, Македонска Църква, Македонско Радио и Телевизия, Македонска Библиотека за Македонски вестници, и Македонски книги ? Кога на Македонците в България ще бъдат дадени всички полагащи им се по рождение и по право човешки права и свободи ? Кога на Македонците и Македонките в България ще пише в паспортите националност - МАКЕДОНЕЦ / МАКЕДОНКА ?


8 октомври 2010 11:04 | Кайо Дебърски
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

яз па сум джедай, оти да не сум, кат има македоналдци, така требе да има и джедайци


8 октомври 2010 11:05 | Кайо Дебърски
Оценка:
21
 (
8
 гласа)

Благоевград написа:Кога ще бъдат признати МАКЕДОНЦИТЕ в България ? Кога ще бъде регистрирана от Българския Съд Македонската Партия и другите Македонски Организации ? Кога в България ще отвори врати Македонско училище, Македонски Университет, Македонска Църква, Македонско Радио и Телевизия, Македонска Библиотека за Македонски вестници, и Македонски книги ? Кога на Македонците в България ще бъдат дадени всички полагащи им се по рождение и по право човешки права и свободи ? Кога на Македонците и Македонките в България ще пише в паспортите националност - МАКЕДОНЕЦ / МАКЕДОНКА ?
кога бидат признати джедайте, те тУгъвъ


8 октомври 2010 11:08 | Кайо Дебърски
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

абе с две думи:
да си гледат работата фиромците, никакви пашапорти, никакви визи, да гният в албания, па нека се бият у гърдите че са потомци на Санде Великовски- Сашо Гея - гръцката уруспия


8 октомври 2010 11:42 | македонци сме
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

На нас пиринските македонци, 100 годин ни промиват мозъците че сме българе, па пак благодарение на старите знаем че сме си чисти македонци. Има една стара песен "Македонец българин не става", тя е по-стара от Букурещкия договор.


8 октомври 2010 11:44 | На Кайо брат му
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

БлагоевградОценка: 0 (0 гласа)

Кога ще бъдат признати МАКЕДОНЦИТЕ в България ? Кога ще бъде регистрирана от Българския Съд Македонската Партия и другите Македонски Организации ? Кога в България ще отвори врати Македонско училище, Македонски Университет, Македонска Църква, Македонско Радио и Телевизия, Македонска Библиотека за Македонски вестници, и Македонски книги ? Кога на Македонците в България ще бъдат дадени всички полагащи им се по рождение и по право човешки права и свободи ? Кога на Македонците и Македонките в България ще пише в паспортите националност - МАКЕДОНЕЦ / МАКЕДОНКА

КОГАТО ВЛЕЗНЕШ ТАМ ОТ ДЕКА СИ ИЗЛЕЗНАЛ. ЯСНО.


8 октомври 2010 12:40 | Македония
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Македония на македонците .


8 октомври 2010 12:44 | Kайо Дебърски
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

ънтетака
Марс на марсианците, Македония на нигерийците!!!


8 октомври 2010 12:50 | Иван
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Сърбоманите губят позиции - да живее свободна Македония.


8 октомври 2010 12:52 | Иван
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Направо ми е смешно как някакъв ниско интелигентен глупак пише на български и агитира за такова нещо като македонска нация. Смях!


8 октомври 2010 12:57 | Иван
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Македонизма е култивиран в импровизираните лаборатории на сръбският шовинистичен дух, които раждат тази нова идеология, години, преди сепаратизма на геогравски принцип да стане политика която е водил целият СССР, а в часност и втората Югославия. Мирогледа, който днес изповядват днешните македонци, бе посаден от сърбите, но и катализиран от учени в България, като Ганчо Ценов, и Кръсте Мисирков. Първият дори пише книга "за народноста на старите македонци", в която изтъква античният балкански произход на македонците - нещо което се пропагандира и днес. По чие поръчение обаче? Ето какво пише изначалният първи идеолог на Македонизма - Стоян Новакович:


8 октомври 2010 12:58 | Иван
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Тъй като българската идея, както е известно на всички, е пуснала дълбоки корени в Македония, аз мисля, че е кажи-речи невъзможно да бъде разколебана съвсем, изнасяйки срещу ѝ само сръбската идея. Тази идея, страхувам се, не би била в състояние като чиста и гола противоположност да изтласка българската идея и по тази причина на сръбската идея от помощ ще ѝ бъде някакъв съюзник, който би бил твърдо срещу българизма и който би съдържал в себе си елементи, които могат да привлекат към него народа и народните чувства, отцепвайки го от българизма. Този съюзник аз виждам в македонизма или в определени мъдро поставени граници, отразяване на македонския диалект и македонската специфика. Няма нищо по-противоположно на българските тенденции от това - с никого българите не могат да се намерят в по-непримиримо положение от македонизма.


8 октомври 2010 13:00 | Иван
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

С това темпо - ще има федерация на албанци и сърбомани. Българите от вардаро ще се изнесат в България и ще освободят територии на шиптарите.


8 октомври 2010 13:00 | БЪЛГАРКА
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Въпреки всички незгоди които изживяхме и продължаване да търпим - горда съм, че съм БЪЛГАРКА, родена в БЪЛГАРИЯ, по точно в тази ГЕОГРАФСКА ОБЛАСТ на България наречена Пиринска Македония. Малко са държавите в света които могат да се похвалят с такава богата история като нашата. Апелирам към всички които са родени в България или имат корени свързани с България - не се срамувайте да се наречете БЪЛГАРИ, пишете на КИРИЛИЦА, говорете на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК /това в никакъв случай не означава, че трябва да се откажем от изучаването на чужди езици/, възпитавайте децата си така, че да имат национално самообладание, проявете интерес към БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ за да излечете поука от миналото на нашите деди, ЗАЩОТО НАРОД КОЙТО НЕ ЗНАЕ ИСТИНАТА ЗА СВОЕТО МИНАЛО - НЯМА БЪДЕЩЕ.
А всичко друго е политическа манипулация и икономически интереси.


8 октомври 2010 13:05 | Тончо
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

България ще надживее държавата без корен - "БЮРОМ", защото тя е искуствено създадена от сръбските, руските и българските комунисти!


8 октомври 2010 13:07 | аз съм Българче
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Мешавина македонци се наричате секи каде се мисли за македонец да се погледне в огледалото и да види какав е крив шиптар е те тва е македонец и шиптар може секи да познае от 1 километар само по кривата глава.и се засрамете поне малко българия саществува ного преди македония и аз знам от каде идва моя род знам какав сам Българче да се наричам паржа гордос е за мене


1

8 октомври 2010 13:11 | аз съм Българче
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

аз не съм отишал да си вадя македонски паспорт заштото тоалетна хартиа си имам в кашти


1

8 октомври 2010 13:19 | аз съм Българче
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Любчо Георгиевски нали ви направи 30 кръста да се молите какжо жи каза аз неможах да ви помогна за това сам жи напражил 30 краста да се молите беки господ ви помогне и пак имате наглоста да говорите


1

8 октомври 2010 13:22 | джумалия
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Аз си подадох документи за македонски паспот и за македонско гражданство и сега вече имам два паспорта - и български, и македонски. Конституциите на двете държави ми го позволяват. Имам македонско национално самосъзнание.


8 октомври 2010 13:35 | xaxa
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Вместо да нападате българите, опитайте се да си спасите държавицата, че се задава албанско робство :)))) Не, че нещо искам да ви плаша, ама ще ви се разпадне Македонията съвсем скоро, тогава да ви видя :)


8 октомври 2010 13:40 | Кайо Дебърски
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

джумалия написа:Аз си подадох документи за македонски паспот и за македонско гражданство и сега вече имам два паспорта - и български, и македонски. Конституциите на двете държави ми го позволяват. Имам македонско национално самосъзнание.
ебалла,аз па си подадох документи за марсианско гражданство


8 октомври 2010 13:41 | До цялата заблудена РАЯ
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Никого на сила не задържат в България, така че който е недоволен от себе си и от родителите си че саго родили българин тук в България - прав му път! Свят голям, ще ги съпроводим подобаващо. Всеки има право да се самоопределя към коя нация да се причисли. Тези народоизменници, които се срамуват от произхода си и да си потърсят родината, а не да всяват смут сред българите и да обричат бъдещето на българските деца.


8 октомври 2010 13:46 | Ми крадливо ту
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Аз съм българче нищожно,
в край бедняшки аз живея.
Всичко българско и родно
храня, нося, а линея...
Аз съм българче и мразя
силата си на търпимост!
Във време адско аз живея
в мъка страшна и ''демократична''!
Аз съм българче и гасна
в дни кошмарни, в гадно време!
Син съм на земя нещастна,
син съм на крадливо племе


8 октомври 2010 14:03 | Читател-Българка
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Преди да споделите вашито мнение ПРОЧЕТЕТЕ ПРАВИЛАТА ЗА ПУБЛИКУМАНЕ НА КОМЕНТАР. Правилата се създават за да се спазват.
Ето три от основните правила които са нарушени почти от всички участници в този форум:
- Задължително е коментарите да се пишат на кирилица, за да може да е приятно и лесно тяхното четене. В случай, че нямате кирилица, моля използвайте функцията Кирилизация.
- Коментарите трябва да са по темата на публикацията.
- Използването на нецензурен език и обиди на расова, етническа и верска основа е забранено, както и всякакви материали, които са в разрез с българското законодателство.
Надявам се администраторите да не се засегнат, че читател цитира тези правила, но след като няма кой да обърне вниманието на войствените форумджии - просто нямах друг избор.


8 октомври 2010 14:22 | Кайо Дебърски
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

http://www.impulse.bg/Kaicho1950


8 октомври 2010 14:24 | цанко
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Вижте се на картата бе Макета боклуци: ФИРОМ сте обозна4ени по цял свят: Бивша Югославска Република Македония. Смешници долни. Албанците 4е ви разкажат играта на вас продажници и дупедавци. Тогава не ни тарсете а забравете да сте бежанци при нас. Безверници сте си и това е.


8 октомври 2010 14:26 | Мое мнение
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Доколкото знам и в България е задължително колите да са с българска регистрация, иначе глобяват. На айдуците от ВМРО-БНД пак им е платено да се правят на маймуни.


8 октомври 2010 14:48 | Македонка
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Какви 30 000 българи в Македония? При последното преброяване 1200 души са се декларирали като българи, защото там има графа "българин" за етническо самосъзнание. А в члена на ЕС - България досега не е имало графа "македонец" при преброявания, не знам дали ще доживея да го видя някога.


8 октомври 2010 15:02 | Kайо Дебърски
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кайо Дебърски написа:http://www.impulse.bg/Kaicho1950
мноо съм убав еле


8 октомври 2010 15:03 | Кайо Дебърски
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Македонка написа:А в члена на ЕС - България досега не е имало графа "македонец" при преброявания, не знам дали ще доживея да го видя някога.
нема да доживееш, ни ти ни внуците ти, ни пра внуците ти, оти они ке се пиша прави бугари


8 октомври 2010 15:25 | Българин
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Македония винаги е била 4аст от България а населенито в нея е с Български произход. Сърбите , Гърците и Албанците имат апетити и интереси да си измислят история и да си гоборят вси4ко,а наи потарпевша е България и населението в Македония


8 октомври 2010 18:44 | Тончо
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Поклон за тия 1200, че не са се изплашили от сърбоманските власти и са се писали такива, каквито са!


8 октомври 2010 19:19 | маке
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

абре Тончо,, ти брачед изгледа не си от тука а си некой приоданец,,,,,, и затова не ги разбираш македонските работи,,, затова тончо оди треси глупости по северна балгария или по софийските сайтове а не тука,, па и какво смешно име имаш Тончо ха ха ,,ние тука човек сас такова име немаме само на магаринята им викаме дий Тончо дий ,


8 октомври 2010 20:50 | Тончо
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Абе самия факт, че говориш на търновско наречие обезсмисля целия спор. То не става само с четене на Крсте Мисирков - етнически българин.
Аз иначе имах една колежка, на която й казвахме Маке, казваше се Македонка :)


8 октомври 2010 23:59 | Make -done
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Абе бугари татари ще ви питам вашата каква ще е . Помаците са готови да се отцепят и вижте само какво ви правят за смях , турците са си готови отдавна така че Булгаристна ке падне през 2020 .


9 октомври 2010 00:19 | Иван
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Македония вече е разделена, докато в България отдавна турците са част от нея и никога не са искали и няма да се отделят... за разлика от шиптарите :)


9 октомври 2010 00:32 | Македония Вечна
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Да Живее Мулти-културна и Мулти-етническа Македония!!!!!!!!
Унитарните формирования са КЕНЕФИ.


9 октомври 2010 00:38 | до магарешкото име
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Магаре Тончо та нали в цела България се говори на търновското наречие, послужило като основа на съвременния литературен език.Ама вие си не знаете българската история, а сте тръгнали да давате акъл.


9 октомври 2010 00:40 | Тончо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Е тъй де, Македонке, ама защо и ти, нали не си врат, а шия :)


9 октомври 2010 00:41 | аз съм Българче
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

няма такова животно македонец има албански - македонец демек превод на бг помак


1

9 октомври 2010 00:44 | аз съм Българче
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ние ж бг може да имаме цигани и турци и ама поне са игнорирани а при вас албански - мекедончета помачета се мешате


1

9 октомври 2010 00:45 | Македонка
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Кайо, Кайо ти сигур си незадоволен пъпчив смотльо, та ръсиш само глупости от злоба.


9 октомври 2010 00:51 | аз съм Българче
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

да ви имам колтурата и сичко, вие за мен сте непотребни. идвате тук в бг и се радвата на нашият живот като циганче на баничка и после българите сме ви били криви какво тарсите маикави тука тогава какво ми се признавате за българи нали сте македонци колко македонци има с бг паспорти а 200000 маиче а кенефи


1

9 октомври 2010 00:53 | аз съм Българче
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

или вече са повече от 200000 а


1

9 октомври 2010 00:58 | jeki
Оценка:
0
 (
0
 гласа)1

9 октомври 2010 01:00 | аз съм Българче
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

последно само да кажа защото немога вече да се разправам с хора под моето ниво. галоши сте си били винаги и винаги ще сте си ходете се молете на кръстовете каде ви ги направи лубчо георгиевски беки некои ви помогне оти албанците ще ви вземат и малкото каде ви е останало


1

9 октомври 2010 01:33 | До Българчетата
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Типично българска черта . Гледате в чуждата паница. Оправете си първо българия тогава гледайте в паницата на комшията. Без война в българия населението 25 % избяга по чужбина а стандарта е по-нисък от македония и сърбия дето с години се биха и ги бомбандираха. България е в ЕУ ама македонския работник взема по-голяма заплата . Сърбия след бомбандировките направи 100 магистрали нови а ние една "Тракия" не можем да оправим. Затова и държавата ще е на това дередже. Понеже сте запнали на другите акъл да давате, а немате акъл да си оправите собствената държава. За смях станахте на цяла европа.


9 октомври 2010 02:01 | Тончо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

" Сърбия след бомбандировките направи 100 магистрали нови..."
Я изброй кои са, защото знам, че през сърбия минава само 3 такива
И ето за "македоноидите" интересна стария:
http://frognews.bg/news_27551/Makedontsi_s_2%E2%80%92no_grajdanstvo_Finansov_reket_i/


9 октомври 2010 04:28 | До Тончо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Иди мини с кола през сърбия и им виж новите магистрали. А нашите са като картинки от лунен пейзаж. Оня ден ходих към Предела и там има дупка с 5 годишно дръвче пораснало вътре. Тоя дето бил жертва на финансов рекет в македония е осъден за вземане подкупи , а се оправдава че насила му били бутнали в джоба 6 000 евро. Що не дойдат на тебе или на мене да ни ги бутнат в джоба тия пари а ?


9 октомври 2010 10:19 | Тъпанари
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Тъпанари, няма Пиринска Македония, има Пиринска Тракия. Цял свят знае, че Спартак е тракиец от плементо меди, което е живяло в средното течение на р. Струма - района на днешните градове Сандански и Петричм.
Не си губете времет в празни пи5сания.


9 октомври 2010 11:06 | до Тъпанара
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Предполага се, че Спартак е продаден в робство на пазара за роби в днешното село Склаве, а откъде е само бог знае. Наскоро беше открит града Хераклея Синтика, та вече е сигурно че в района Петрич-Сандански са живели синтите, а не меди. Да живее вечно Македония.


9 октомври 2010 11:48 | България Вечна
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

А ве що глупости изчетох на двама не мага да ги нарека души, а бездушници и безродници, които се пишат под различни имена! Лапачи и търтеи, лапащи сръбски плескавици и продаващи се за по едно шише ракия! Ние от Пиринска Македония винаги сме били Българи и дори опитите на комунистите да ни правят някакви други, марсианци не успяха! Ние знаем своят род и родина и се гордеем с това, докато вие ще си умрете безродници! Вие сте срам и упадък, шепа алкохолици! В Македония е пълно със надписи на старобългарски, а колко и са заличени от сърбокомунистите и пак има навсякъде! Битолски надписи, в Охрид също, старата българска столица! Македония е изконна българска територия, извоювана от Византия, както всички български земи отвъд Дунава! Брата на хан Аспарух, хан Кубер населява тези земи още с прабългарите и ги присъединява към България.Тук протичат същите процеси както в останалата българска земя!Погледнете се в огледалото бе марсианци!Само вие алкохолици сте спуснати от Луната, вашата прародин


9 октомври 2010 14:46 | До България Вечна
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Приятел говори в единствено число и не се опитвай да слагаш цялото население на Пиринска македония под един знаменател . Относно историята си скаран тотално с нея . В Македония е пълно с надписи, ама на старославянски , а не на старобългарски щото тоя език на който са надписите си няма нищо общо с езика на старите българи дошли от Волга. Съшите тези надписи ги има и в Русия, Украйна, чехия и навсякъде където е имало славяни, ама това не прави всички славяни българи. Битолския надпис е фалшифициран и не е на Иван Владислав а на Иван Шишман и е пренесен от българската войска през втората световна война в Битоля за да оправдае бъклгарската окупация. Добавена му е една буква и годината изписана на него се променя с 300 години. В него се говори за Гърци а по това време гърците са били наричани ромеи или елини. Македония никога не е била българска земя , с изключение на три пъти когато е била окупирана - при Симеон за 60 години и два пъти през световните войни.


9 октомври 2010 14:53 | До България Вечна
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Константин Кирил философ преди да напише азбуката е бил началник на граничен отряд и 20 години се е бил с българските чергари дето са нападали Македония за да плячкат. Брата на Аспарух, Кубер идва в Македония с 50 000 души и това е документирано, но има и документи дето доказват че след няколко години той влиза в конфликт с византийската армия в Македония и заедно с група славяни напускат Македония и се заселват в днешна Румъния . И в Македония протичат подобни процеси както от другата страна на Стара Планина, но тука се смесват славяни и древни македонци, докато в българия се смесват славяни и прабългари. Прочети малко световна история дето е писана от Британски и Американски автори и тогава коментирай. Българската история е жертва на комплекса на една малка нация да докаже колко е велика и силна и става само за да я четеш като художествена литература.


9 октомври 2010 16:18 | Пиринец
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Къде си Холмс има доста работа за тебе ОСМООДЕЛЕНЕЦО. Хайде мръсна, долна и подла душицо. Тебе те владее циганския синдром. Чакате ме да дойда в Б-я. Кажи чакам те да дойдеш, ако имаш дупе. Изглежда аз трябва да те чакам. Защото там от където кукуригаш на тази държава в конституцията е записано: freedom of speech, freedom of assembly! Там има добри библиотеки, иди и прочети нещо за Македония ако ти е дошъл английският. Истината е че националистите,особено второто качество българи избиват комплекси за собствения си произход.Огледайте се къде в света има толкова откровенно вмешателство в политиката на друга държава? Докато в България се занимават с козметика на собственото си величие, на богоизбрани ,другите държави ще отидат недостижимо напред. Македония бавно но сигорно върви нагоре което България не забелязва. Аз живея в Б-ия и ми се иска тука да е наистина едно прекрасно място за живеене. Какво значение е че съм македонец? Но за сега това е невъзможно!


9 октомври 2010 21:38 | до до Тъпанара
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

..В СОПИЕ ИМА ЕДИНО ПОРФ. ИВАН МИКУЛЧИЧ ТОЙ ТВЪРДЕШЕ ОЩЕ ПРЕДИ 25 Г., ЧЕ НЕ Е ГРАД ПЕТРА, А ХЕРАКЛЕЯ СИНТИКА И ДОБРЕ ЧЕ ПОЛИЩИЯТА НАМЕРИ ПЛОЧАТА В ЕДНО РЕМЪРКЕ НА ТРАКТОР ТА ДА РАЗБЕРЕ НАЙ-СЕТНЕ ИМЕТО НА ТОЗИ ГРАД..


9 октомври 2010 22:54 | пирин е македонски
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

хехе, продали сме се на сърбите, тия смешни българи и най-вече българоманите хептен си изгубиха акъла.


10 октомври 2010 00:08 | xaxa
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

така наречените македонци сами разбират, че са си чисти българи (с промити мозъци), какво се правят на луди.. нито псувните, нито обидите отправени към българите биха променили нещата, то всичко си е ясно. Цяла Европа знае какво всъщност е Македония (а именно част от България) :)


13 октомври 2010 12:56 | България Вечна
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Аз чета световна история, но изглежда ти четеш само сръбска и македонистка! Как може изобщо да пишеш такива глупости! Древни Македонци! Кои са те, какви са, ти знаеш ли изобщо! Та те нямат нищо общо с теб! Те са смесица с тракийски племена, илири и др. племена,които са елинизирани и са съставни части на елините! Самият ваш Александър слага началото на елинистичният период в Югоизточна Европа и изтока при завоеванията си! Той и неговият народ са се смятали за най-близки до гърците като, подобно на одриската аристокрация , са ползували старогръцки за официален език! Ами Самуил и династията на комитопулите, старите български столици Охрид и Битоля! Навсякъде в световната история пише за Самуил - българският цар и за Василий Втори - Българоубиец! Порови са навсякъде има документи, които показват българският характер на днешният Фиром! Отиди в Охрид пред една от църквите и ще видиш надпис върху една плоча на чист старобългарски, който е пропуснат да бъде заличен, а и не само, навсякъде има!


13 октомври 2010 13:08 | България Вечна
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На 14 октомври 1912 година на Каменния мост в Скопие, Александър Караджорджевич е посрещнат по традиция с цветя от деца в града. Между тях e и 7-годишната Васка Зойчева. На неговия въпрос “Каква си ти?“ (“Па шта си ти?“), детето отговорило “Бугарка!. Шокиран от отговора, бъдещият сръбски крал не се стърпял и ударил шамар на девойчето. Вестта за невижданата случка се разнася светкавично в цяла Македония и предизвиква бурни реакции и неодобрение в българския печат и българското общество. В изразяване на незадоволството се включва и народният поет Иван Вазов, кой в емоционален изблик на чувства, написва своето стихотворение „Па шта си ти?“ през април 1913. Негативният отзвук от тази постъпка по света била толкова силна, че дори и самият сръбски престолонаследник се засрамил. Вече като крал на Кралството на СХС, той много се интересувал от семейството на Зойчеви. Събската легация в София през 1920 и 1921 търсила Данаил Зойчев за да му направи предложение: да му бъдат предложени един милион


13 октомври 2010 13:16 | България Вечна
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

.... за да изяви публично, че е измислица твърдението принцът да е ударил шамар на детето. Данаил бил поканен в посолството, но той отказал да отиде и да вземе подкуп. Крал Александър дори и след много години не спирал да се интересува какво е станало с девойчето, каде се намира и т.н. Заради този случай, Васка Зойчева е включена в секция “Мъченици” на известния алманах. Още не е било претопено местното население и не е бил осъществен геноцита и избиванията на българското население, както и масовите изселвания и заселване на сърби! А това е тоя същият кралот Александър, за който има пропагандистки песни във Фиром, измислени от сърбите и пеещи се и до днес там! Същият този крал е убит на 9 октомври 1934, в антентат в Марсилия от ревюлюционера на ВМРО Владо Черноземски.


15 октомври 2010 00:55 | Н.З
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ще минат години, нашите съседи ще са рамо до рамо с нас в Европа, затова нека бъдем малко по -мъдри от тях и не им обръщаме внимание на техния национализъм. Той ще заглъхне с разрушителна сила след някоя и друга година, нали НИЕ го преживяхме този кошмар (дано, този да е последен)! Велико-шовинистичните играчи ще се изгубят като континента Атлантида и по нашите ширини (ако е рекъл Господ) , защото "картите" са зависими от силните играчи, а БАЛКАНСКИТЕ с малки изключения сме зависими от тях- най - после настъпи спокойствие в "БАРУТНИЯТ ПОГРЕБ". Дай боже, завинаги на всички народи - мир и благоденствие! (вече окончателно разбрахте, какъв наивник съм всъщност). Лека нощ!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.