1001-годишнина: 5-километра извървяха петричани по стъпките на Самуиловите войни до крепостта-паметник на великия цар Самуил

04 октомври 2015 17:16   4 коментара   12432 прочита


По повод 1001 год от управлението на Цар Самуил клуб „Млад планинар“ към сдружение „Дари Любов“, гр. Петрич за втора поредна година отдаде своята почит към един от най- забележителните средновековни владетели, посветил живота и управлението си на отстояване на свободата и независимостта на България.

В мероприятието взеха участие над 150 човека:деца от клуб Млад планинар и всички училища в общината, ТД Калабак, Бела Екстрийм и граждани от общината. Всички заедно извървяхме пет километров маршрут от село Ключ до Самуилова крепост и минавайки „По стъпките на Самуиловите войни“ и разказвайки си историята на битката, се пренесохме 10 века назад във времето. По целия маршрут не спряха да се развяват знамена и да се пеят песни. Тържеството на Самуилова крепост бе изнесено от децата на клуб „Млад планинар“.

След тържеството, на паметника на Цар Самуил венци и цветя поднесоха сдружение „Дари любов“, клуб „Млад планинар“, КП „Народен съюз“, инж. Вельо Илиев и множество граждани на общ. Петрич

В. Стефанов


Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
04 Октомври 2015 19:52 | Петрич
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Организацията от страна на клуб "Млад планинар" бе перфектана, хиляди благодарности към Историческия музей за помощта, както и бързата организация и за мероприятието и за множеството туристи от други градове.


05 Октомври 2015 02:30 | хихих
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Любовницата на Ицето в действие за изборите и наш Вельо там, ама вече е късно либе за китка


05 Октомври 2015 12:42 | знаещ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Децата да останат далече от политиката. Вельо отдавна ги използва за тези цели.


05 Октомври 2015 13:33 | Млад планинар
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Децата са далеч от политиката, както и ние като ръководители. На мероприятието бяха поканени ВСИЧКИ от общинска администрация на община Петрич. Това, че в България всичко се опорочава от политическите сили, не е причина да не ги каним. И тези, които не се включиха в прехода и честването, не е нужно да плюят, защото само се излагат. Да бяха се включили, а не да се правят на ощипани госпожици.
С уважение,
Иван Траянов - ръководител на клуб "Млад планинар"




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар