Време ми е за злато от голямо състезание

28 декември 2010 00:18   3059 прочита


Спортист №1 на Петрич за 2010 г. Кирил Терзиев

27-годишният Кирил Терзиев взе приза за спортист на годината в Петрич, но номинацията му предизвика разгорещени полемики заради факта, че самуиловецът се състезава за бургаския “Черноморец”, а не за клуба, действащ на територията на общината в родния му край. Размитият регламент, според който победителят бе определен от представители на Общинския съвет, а не от журналисти или фенове, каквато е световната практика, по никой начин не помрачава харизмата на Кирчо и не омаловажава сребърния медал от европейското първенство в Баку.

- Кирчо, честито признание, стана първият носител на приза “Спортист на Петрич”. Какво ще пожелаеш на жителите на Петричка община?

- Благодаря за доверието,което ми бе гласувано. На всички мои земляци пожелавам преди всичко много здраве и лично щастие. Надявам се да продължавам да ги радвам с още по-големи успехи, които да помагат за доброто име на града и общината.

- С какви чувства се връщаш в крайния Югозапад?

- Това е моето родно място и тук се чувствам наистина у дома. Като всеки човек, и аз съм истински щастлив, когато съм заобиколен от най-близките си роднини и приятели. Всеки спечелен медал споделям най-емоционално с тях.

- Ти си едно от емблематичните лица на спорта в региона. На кого искаш да благодариш на първо място?

- Искам първо да благодаря на семейството си. Веднага след това, разбира се, отправям благодарностите си към първия ми треньор Венци Полизоев, който е един от главните виновници да стигна дотук. На трето, но не последно място, на всички приятели и познати, които са ме подкрепяли и са били съпричастни с успехите и провалите ми.

- Какво ти предстои през 2011 година?

- Задава се европейското първенство в Дортмунд, Германия, насрочено за края на март и началото на април. Малко по-късно, в средата на септември, пък е Световното първенство в Истанбул, Турция. В календара са залегнали и републиканският шампионат, множество турнири. С приближаването към олимпиадата в Лондон през 2012 г. започват квалификационните състезания за олимпийски квоти. Не мога да се оплача от липса на възможности за изява. Знаете, че взех бронз на предишната олимпиада в Пекин, сега сребро на европейското в Баку. Време е да се окича и със златото на някой от големите форуми. Това би било най-големият подарък за всички, обичащи родната борба, спорта, който категорично доказа с успехите на Станка Златева и треньора на националния отбор Симеон Щерев, определени за спортист и треньор на България, че продължава да е №1 у нас.


Още за: К. Терзиев   приз   спортист   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар