Вратар от Кипър почна с “Пирин”

12 август 2010 00:18   5891 прочита
Ив. Иваников, Бл. Макенджиев и Бл. Стоянов вече имат нов конкурент
Ив. Иваников, Бл. Макенджиев и Бл. Стоянов вече имат нов конкурент


Ив. Иваников, Бл. Макенджиев и Бл. Стоянов вече имат нов конкурент

Изтеглиха двустранната игра, за да гледат санданския национал Ил. Мицански

Вратарят Владислав Митев, който миналия сезон се подвизаваше в Кипър, започна тренировки с “Пирин”. От сина на славния страж на орлетата Мирослав Митев се очаква да поддържа конкуренцията под рамката след тежката контузия в контролата с “Вихрен” на Веселин Ганев, който бе опериран и дълго ще бъде извън строя. В първите два мача от “А” група наставникът на зелено-белите Йордан Боздански бе принуден да включи в групата ветерана Ивайло Иваников като единствена алтернатива на титуляра Благой Макенджиев. Заради вратарската криза с мъжкия тим се подготвя и юношеският национал - 16-годишният Благой Стоянов, но за него още е твърде рано да бъде хвърлян в боя.

Картотекирането на Вл. Митев е в пряка зависимост от пристигането на жълтата му карта от острова на Афродита. За съботния мач с “Литекс” в Ловеч няма проблеми да бъдат уредени новото попълнение Атанас Николов и Благой Пасков. Спортно-техническият щаб на “Пирин” изтегли обичайната двустранна игра и тя се състоя вчера сутринта на стадион “Хр. Ботев”, вместо във вечерните часове. Причината за промяната е снощната контрола между националните отбори на България и Русия, в която се очакваше да вземе участие и нападателят на “Кайзерслаутерн” Илиян Мицански.

Повиканият най-после от държавния селекционер Станимир Стоилов санданчанин тръгна за големия футбол от Благоевград. Синът на ексорлето Емил Мицански вкара първите си важни голове с екипа на “Македонска слава”, по-късно преименуван в “Пирин 1922”. Тъкмо с попадение на Ил. Мицански със светлосинята фланелка на “Славата” на ст. “Хр. Ботев” преди няколко години в “Б” група бяха победени с 1:0 съгражданите от “Пирин”. След раздялата на суперзвездата Димитър Бербатов с националния тим погледите на футболните хора от Пиринско са насочени естествено към Илиян Мицански. В двустранната игра Й. Боздански не включи Бл. Макенджиев и Мирослав Ризов.

Двамата нямат здравословни проблеми, а просто получиха почивка преди трудното гостуване в града на люляците. Леки тренировки започна Иван Михов, който удари врата си в началото на лятната подготовка и известно време носеше специална яка. Пиринци имаха възможност да заменят вътрешния си спаринг с контрола срещу младежките национали на България, но се отказаха да пътуват в жегите до Мездра, където вчера младите трикольори срещнаха “Чавдар” /Етрополе/.


Още за: Вл. Митев   ПФИ Пирин   вратар   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар