В Сапарева Баня имат повод за задоволсто, единствено техният отбор взе точка от лидера

01 декември 2009 00:20   3826 прочита
Б. Кръстев
Б. Кръстев


Б. Кръстев

“Германея” изпадна от шестицата, разложани бранят второто място с осакатен състав

В мач с много нерви “Германея” и “Пирин” /Рз/ не успяха да си отбележат гол на стадион “Бончук” в Дупница, където домакинстваха сапаревобанци заради проблемите с тревното покритие на собствения им терен. Хиксът извади курортистите извън челната шестица, но им остава удовлетворението, че са отборът, който единствен взе точка срещу непобедимия “Малеш”. Разложани защитиха втората си позиция и единодушното признание на специалистите за приятната изненада в първенството.

Младият наставник Иван Стойчев трябваше да реди състава си в отсъствието на освободения Петров, изтърпяващия наказание за червен картон Богоев, основния защитник Парапанов, трайно контузените Велинов и Георгиев, невъзстановен влезе след почивката Праматаров. Въпреки кадровите проблеми пиринци удържаха традиционния домакински натиск и на свой ред държаха под напрежение отбраната на съперника. Емил Хаджиев и Тодор Пандев пропуснаха по едно изгодно положение до почивката, а през втората част в герой за гостите се превърна стражът Жегов, който с адекватните си намеси отчая противниковите нападатели.

Най-активни в обстрелването на вратата му бяха Чечев, Ангелов и Сакаджийски. Последният успя да прати топката в мрежата в 20-та мин., но главният рефер Мартин Александров не призна гола по сигнал за засада на асистента си. Това предизвика острия протест на футболистите от Сапарева баня, които наобиколиха арбитъра-грешник, но всичко се размина със словесни пререкания. Бяхме си поставили за цел да завършим до 6-то място, не се получи и е нормално да има нотка на неудовлетвореност. Доволен съм обаче, че по нищо не отстъпвахме на водещите отбори в сблъсъците с тях.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар