В Петрич: Първи турнир по свободна борба в памет на треньора Венцислав Полизоев

18 декември 2022 20:44   4123 прочита


 
В Петрич се състоя Първи турнир по свободна борба в памет на треньора Венцислав Полизоев. 
Над 100 деца от три държави – България, Гърция и Северна Македония участваха в съревнованията на тепиха. Организатори на турнира са Община Петрич и Клуб по борба „Беласица - Петрич“, ръководен от бивш възпитаник на треньора Полизоев. 
Необходимата организация беше създадена в зала „Арена - Петрич“ за състезателите. Двубоите се играха успоредно на два тепиха. С почетни плакети от първия турнир в памет на Венцислав Полизоев бяха удостоени Община Петрич, Тодор Полизоев, Цветан Христов и Илия Аврамов. В Петрич за турнира пристигна и Валентин Райчев - генерален секретар на Българската федерация по борба. 
От името на кмета участниците поздрави зам. -кметът „Хуманитарни дейности“ Нина Попова. „Вярвам, че изразената признателност с този турнир ще увековечи спомена за Венцислав Полизоев и всяко следващо поколение в този спорт ще знае и ще разказва за него…Той живя и се раздаде до последно на своите възпитаници. Последвайте големия пример на Полизоев – когато обичате нещо, давайте всичко от себе си! “, се каза в поздравителния адрес от името на кмета Димитър Бръчков. 


Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар