В Испания: Трети футболист на Пирин в Лас Палмас

30 юли 2013 19:33   11869 прочита


Испанският вестник "Ла Провинсиа" обяви денс, че това Спас Делев е третият българин, който ще брани честта на "жълтите" в 74-годишната история на клуба. Преди него фланелката на Лас Палмас обличат Костадин Янчев и Йордан Боздански.

Оказва се че школата на орлетата е една от най- предпочитана от ръководството на Лас Палмас за попълване бройката на чужденците в тима. И докато Делев ще играе от следващия сезон, то другите двама вече са били футболисти в Испания през миналия век. През сезон 1990- 1991 Янчев и Боздански подписват с клуба, а Янчев остава и за следващия сезон.

Янчев, който също пристига от ЦСКА като Делев, е привлечен през февруари 1991 година. Дебютира в 22-рия кръг срещу Депортиво Ла Коруня. Бившият български национал започва като титуляр и остава на терена до 77-ата минута. Янчев изиграва общо 39 мача за "жълтите". В първия си сезон успява да отбележи и един гол - при победата с 2:0 срещу Саламанка.

През първия сезон Лас Палмас остават в Сегунда дивисион, задържайки се на 15-а позиция. Във втория си сезон Янчев бележи два важни гола, но тимът потъва в трета испанска дивизия, след като завършва на 20-о място. Боздански изиграва само девет срещи вкарва един гол за канарския тим през сезон 1990/91.

Лъчо Петров

 

 


Още за: школа   орлета   подписване   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар