В Гоце Делчев отписват купата, банскалии искат съперник от елита

20 октомври 2010 00:18   3339 прочита
Д. Соколов
Д. Соколов


Д. Соколов

Жребият за първия редовен кръг на турнира за националната купа отреди сходна съдба за съседите от “Пирин” /ГД/ и “Банско”, като добрата новина за двата тима е, че са домакини на 27 октомври и няма да хабят излишни сили и най-вече средства за пътуване до другия край на страната. Неврокопчани посрещат деветия в Източната “Б” група “Добруджа”, а на стадион “Свети Петър” гостува шестият “Светкавица”, където играе гоцеделчевският кадър Славчо Шоколаров. Целите в надпреварата обаче различават пиринци и банскалии и правят специфичен подходът им към двубоите.

Приоритет за тима от Гоце Делчев си остава първенството. Това пролича ясно от коментара на старшията Димитър Соколов. Можеше да ни се падне и по-лек противник, но и по-труден. Нямаме никаква информация за състава на добричлии и тепърва ще ги разузнаваме. Срещу тях обаче ще дадем шанс на футболистите с по-малко игрови минути през сезона да докажат присъствието си в нашите редици и да защитят претенциите си. Хубавото е, че играем пред собствена публика. Длъжни сме да я зарадваме с добър футбол и ще се опитаме да извлечем максимума от мача, без да правим трагедии, ако отпаднем, заяви наставникът.

Друга позиция изрази изпълнителният директор на “Банско” Красимир Горанов, който присъства на жребия. Получихме добра възможност да си сверим часовника с противник от втория ешелон на Изток, който е сред безспорно класните състави там. Искаме да продължим колкото се може по-напред и да доведем на нашия стадион в някоя от следващите фази съперник от “А” група. Вярвам, че имаме потенциал да елиминираме “Светкавица”, заключи началникът на козлите от ски центъра под Тодорка.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар