Трима напуснаха “Пирин” /ГД/, без да дочакат старта на зимната подготовка

14 януари 2011 00:16   4676 прочита
З. Катунчев
З. Катунчев


З. Катунчев

Трима футболисти напуснаха “Пирин” /ГД/ без да дочакат старта на зимната подготовка в понеделник. Информацията за раздялата с играчите потвърди изпълнителният директор на неврокопския клуб Иван Близнаков. Договорът на Димитър Мачков изтече и той предпочете да се отдаде на бизнеса, вместо да гони топката. Другият с изтекъл контракт, който не желае да го поднови, е Зефир Катунчев. Състезателят се срещна с ръководството на гоцеделчевци и обяви, че възнамерява да се пробва в други отбори.

Според запознати, Катунчев може да се пробва в “Банско” или “Септември” /Симитли/. Това, че ще преговарям с нови клубове, не означава окончателна раздяла с “Пирин”, където играх през последните 7 сезона. Не изключвам възможността да се върна обратно в родния си град и да подпиша друг контракт. С южняците се разделя и вратарят Милен Петракиев, който е помолил да бъде освободен от договора си по семейни причини. Желая да бъда по-близо до своето семейство и замразявам професионалната си кариера. По-нататък, в случай че играя, може само да се пусна в селските групи за удоволствие, заяви М. Петракиев.

Вчера сутринта ръководството на “Пирин” /ГД/ уважи мотивите му и прекрати договора с него. Постъпихме като нормални хора, Милен даде изискваното от него, бе истински професионалист в работата помежду ни, за което му благодарим, коментира И. Близнаков. Както е известно, Петракиев пристигна през лятото от “Бенковски” /Пз/ и след няколко кръга като резерва успя да измести от титулярното място Ангел Юсев. Сегашното негово напускане обаче отваря пред клубните началници задачата да търсят ново попълнение за вратарския пост.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар