Топ 5 на най-добрите мачове на Коби Брайънт в НБА

20 февруари 2020 13:00   4319 прочита


Датата 26 януари 2020 година ще остане завинаги в паметта на всички фенове на Националната баскетболна асоциация (НБА), но не с хубав повод. В този ден една от големите легенди на спорта Коби Брайънт загина трагично в катастрофа с хеликоптер, а заедно с него си отиде и 13-годишната му дъщеря Джиана.

Коби Брайънт завинаги ще бъде помнен като един от най-класните състезатели в цялата история на НБА. В негова чест ви предлагаме материал, чрез който ще си припомним пет от най-добрите мачове на “Черната мамба” с екипа на Лос Анджелис Лейкърс. А ако искате да тествате знанията си от света на баскетбола, то вероятно коефициентите на betfair betindex ще ви харесат.

2 февруари 2009 година срещу Ню Йорк Никс

Няма играч от НБА, който да не е искал да направи поне един голям мач в кариерата си в легендарната “Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк. А Коби го е правил няколко пъти. Преди този двубой на 2 февруари 2009 година, максималният брой точки, отбелязан от Брайънт в “Медисън Скуеър Гардън”, бе 46.

Тогава обаче Черната мамба отново показа колко добър стрелец е, отбелязвайки цели 61 точки за успеха на Лос Анджелис Лейкърс над Ню Йорк Никс. 

20 декември 2005 година срещу Далас Маверикс

Представянето на Коби Брайънт срещу Маверикс е впечатляващо, имайки предвид, че той отбелязва 62 точки при положение, че изобщо не играе в четвъртата част. Наставникът на Лейкърс Фил Джаксън решава да му даде почивка, а феновете се питат - колко ли щеше да вкара Коби общо, ако бе играл и в четвъртата част на срещата? Някои смятат, че той щеше вкара дори повече от рекордните за него 81 точки, които записа няколко седмици по-късно.

22 януари 2006 година срещу Торонто Раптърс

Стигаме и до онзи двубой, в който Коби Брайънт постига второто най-добро постижение за брой вкарани точки в цялата история на НБА. Неговият Лос Анджелис Лейкърс печели срещата с Торонто Раптърс, а Черната мамба отбелязва зашеметителните 81 точки за “езерняците”. Така единствен пред него остава Уилт Чембърлейн, който през 1962 година успява да вкара 100 точки в един мач.

Сбогуването на 13 април 2016 година

Двубоят срещу Юта Джаз на 13 април 2016 година е може би най-емоционалният в кариерата на Коби, тъй като е неговият последен преди оттеглянето му от спорта. Брайънт започва срещата видимо засегнат от твърде многото емоции, но в крайна сметка показва най-доброто от себе си и завършва последния си мач със страхотните 60 точки, 4 борби и 4 асистенции. Както можете да предположите, феновете в “Стейпълс Сентър”, начело с легендарния актьор Джак Никълсън, изпращат своя голям любимец на крака, наслаждавайки се за последен път на върховното му майсторство.

14 юни 2000 година срещу Индиана Пейсърс

През 2000 година Лос Анджелис Лейкърс достигат големия финал в НБА, а техен противник за титлата е Индиана Пейсърс, вдъхновен от звездата Реджи Милър. Преди мач №4, “езерняците” водят с 2-1 победи, което прави срещата изключително важна. Коби Брайънт успява да блесне и завършва двубоя с 28 точки, 4 борби и 5 асистенции, повеждайки “езерняците” в момент, в който Шакийл О’Нийл е отстранен от игра заради нарушения. Лейкърс печелят серията с 4-2 и триумфират с титлата.
 


Още за: спорт   баскетбол   НБА   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар