Тандем гимнастици от Благоевград направиха тур из улиците на Монреал, преди старта на Световното първенство по спортна гимнастика

29 септември 2017 09:39   6020 прочита


С кратка разходка из улиците на Монреал започна престоя на гимнастика Димитър Димитров и неговия треньор Александър Марков в Канада, където започва 47 - то Световно първенство по спортна гимнастика. Състезателят на клуб Пирин Благоевград 2011 е един от петимата състезатели, които ще представляват българската спортна гимнастика на шампионата на планетата. Митко вече е постоянна величина в националния отбор и натрупа опит с участието си на световното във Варна и европейското през месец май. Треньорът и бивш гимнастик Александър Марков пък тренира Митко от няколко години и е с основен принос за неговото израстване, като състезател.

 Димитров ще участва в многобоя и на два отделни уреда, земна гимнастика и прескок, където през последната една година постигна добри резултати. В Канада е и Йоана Янкова, която се състезава за клуб Любчо Солачки Благоевград, въпреки че живее и тренира в Хинкли, Англия. 16-годишната девойка живее и тренира с баща й Антон Балев - държавен шампион по спортна гимнастика и майка й Даниела Балева (бивша акробатка).  Момичето не попадна в основния състав на жените за Световната купа във Варна, а игра извън класирането. „Нямаме някакви конкретни цели за шампионата в Монреал. Той ще е по-скоро проверка за това къде се намираме в световната гимнастика, а и да можем да преценим на кои състезатели ще разчитаме за догодина, когато има европейско отборно първенство”, разкри президентът на федерацията Красимир Дунев преди старта на първенството.

Александър Марков пък възлага големи надежди на своя възпитаник Димитър Димитров и неговите колеги Исус Маринов и Йордан Александров, който тренира и живее в Америка.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар