Т. Паланков избира сигурността в “Пирин” вместо балона “Черноморец”

02 декември 2009 00:20   4827 прочита
Тодор Паланков
Тодор Паланков


Тодор Паланков

Първо някой трябва да го поиска, после да го спирам, твърди наставникът Ст. Грозданов

“Черноморец” смята да поднови с нова сила офанзивата по довеждането в бургаския квартал “Лазур” на халфа на орлетата Тодор Паланков през зимната пауза. Кадърът на вече несъществуващия “Септември-98” /Симитли/ е на едно от челните места в селекционния списък на наставника на акулите Красимир Балъков, който чрез свои хора следи изкъсо изявите му още от пролетта, но отложи финализирането на трансфера през лятото, за да смъкне цената на играча. Договорът на Паланков с “Пирин” изтича през лятото на 2010 г., когато автоматично придобива статут на свободен агент. Ако искат да вземат някой лев, настоящите му работодатели на “Дъбравска” 1 или трябва сериозно да занижат финансовите си претенции към кандидатите за подписа му между двата полусезона, или да го убедят да поднови по най-бързия начин контракта си.

Времето за размисъл на заинтересованите страни е до Нова година, тъй като правилниците на УЕФА разрешават на полузащитника от 1 януари нататък да сключи предварителен договор с бъдещия си клуб, който 6 месеца по-късно придобива без пари състезателните му права. По този параграф неизбежна се очертава раздялата и с друг от потенциалните доходоносители в “Пирин” - Даниел Пеев, обвързан на ст. “Христо Ботев” също до 30 юни догодина. Зелено-белите вече се опариха от несъобразяването с футболните закони по случая “Даниел Златков”, от което се възползва пернишкият “Миньор”, измъкнал младежкия национал, без родният му отбор да получи нито стотинка.

В мениджърските среди от няколко дни се коментира с изненада нежеланието на Т. Паланков да замине за морето. Пред приятели футболистът признал, че е притеснен от слуховете за изкуствено надутия балон “Черноморец” и предпочита относителната сигурност в областния център на Пиринско при едно-единствено условие - новият му договор да съдържа по-високи финансови параметри от сегашния. Това обаче едва ли се нрави на акционерите във футболното АД на Благоевград, които с формулировката “няма да пречим на никой да се развива” на практика вадят на тезгяха за продан всеки един от играчите. Първо някой трябва да го поиска, после да го спирам, коментира задаващата се разпродажба наставникът Стефан Грозданов, давайки да се разбере, че не знае за постъпила конкретна оферта за звездите в състава.


Още за: Т. Паланков   трансфер   Кр   Балъков   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар