Състезателите на АлПиринСки без конкуренция на Държавното първенство

04 декември 2023 14:49   3969 прочита


На провелото се на 3 декември 2023 г. в к.к. Боровец Държавно първенство по ски-алпинизъм, клубът на Банско – АлПиринСки, беше без конкуренция в първия старт за новия състезателен сезон. Клубът беше представен от 16 състезатели при мъжете и жените, които спечелиха общо 5 медала в скоростното изкачване. Дамите на АлПиринСки превзеха почетната стълбичка.

На първо място се класира Антония Григорова, втора се нареди Ивона Михайлова и на трето място се класира Верадина Начева. На престижното четвърто място се класира Йоана Вълканова, а Елина Хаджиева пробяга маршрута и записа своето шесто място. С нов рекорд на трасето и първо място в новия състезателен сезон влезе Никола Калистрин, второ място за Иван Геров.

Новото попълнение на клуба - Асен Радулов, за когото това беше първи старт в този спорт, се класира на четвърто място. Класиране в топ 10 на Държавното първенство записаха: Виктор Стефанов – пето място, шесто място за Кристиан Кобер, седми е Димитър Георгиев и на осмо място се класира Момчил Найденов. Призьорите бяха наградени от известния алпинист и доайен в този спорт Кънчо Долапчиев.


Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар