Старши треньорът на младежките национали прие офертата на “Академик Благоевград"

01 юли 2011 00:12   2149 прочита
П. Клечков
П. Клечков


П. Клечков

Н. Хаджиев му става помощник

Старши треньорът на младежкия ни национален отбор по баскетбол Петър Клечков прие офертата на “Академик Благоевград” и поема отбора от 1 август. Договорът на ботевградския специалист е за една година, но може да бъде удължен с още една или две след края на сезона в “А” група. Досегашният наставник на тима Николай Хаджиев, при когото бяха спечелени 2 победи в дебюта във втора дивизия, става помощник на П. Клечков. До неделя трикольорите /до 20 г./ лагеруваха в областния център и ползваха базата на ЮЗУ “Н. Рилски”.

Едноседмичният им престой завърши с две контроли през уикенда срещу младежите на Македония /101:70, 77:78 с прод./ в спортната зала на Югозападния университет. Спарингите бяха част от подготовката на нашите за европейското първенство /Група Б/ в Сараево /14-24 юли/.

Седмица след края на задграничната проява П. Клечков отново пристига в Благоевград, а на 20 август свиква играчите на “Академик Благоевград” за начало на летните занимания. Първото ново попълнение е младежкият национал Милен Захариев, който пристига от “Левски”. Водят се преговори с още двама от школата на сините. Твърде вероятно е студентите да подсилят и няколко играчи от младежкия отбор на България.


Още за: П. Клечков   оферта   баскетбол   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар