Спортните таланти на Благоевград: Християн Величков грабна златото на национален турнир по таекуон-до в Плевен

06 октомври 2019 10:36   5803 прочита


Таекуондистите на спортен клуб „Фолкън“ Благоевград триумфираха в четвъртото издание на Националния детски турнир по таекуон-до за Купа „Плевен“, който се проведе вчера. Младата надежда на спорта - благоевградчанинът Христият Величков завоюва своя първи индивидуален златен медал в категория 12-13 години/40кг. Това е най-ценният медал в колекцията на таекуондиста, който е само на 13 години, а вече е носител на множество отличия - индивидуални и отборни. Седмокласникът е изцяло отдаден на тренировките и работи неуморно под зоркия поглед на наставника си Марио Богдански. Борбеност, упоритост, дисциплина и постоянство - това са нещата на които спортът учи Християн, който мечтае да покори още повече върхове в бойното изкуство.

Във вчерашната надпревара участваха повече от 200 състезатели от клубове от цялата страна, а за първа година в турнира взеха участие и гости от Северна Македония. Те мериха сили в три възрастови категории - 8-9 години, 10-11 години и 12-13 години.

След благоевградчани, на второ място по медали се класираха състезателите на „Калоян Ладимекс“ (Перник), а трети станаха домакините от СКТ „Атила“ (Плевен).

Турнирът бе организиран от плевенски спортен клуб и с подкрепата на Българската федерация по таекуон-до ITF. За всички състезатели бяха осигурени подаръци, но само най-добрите си тръгнаха с грамоти и медали. Отборите, които се класираха на първите три места, бяха бъдат отличени с купи.

Екипът на struma.com честити победата на Християн и съотборниците му. Желаем още много спечелени битки и професионални успехи на спортните таланти на Благоевград!

П. Пенева


Още за: Фолкън   триумф   издание   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар