Спортен клуб GD Sport спечели първо място в Четвъртия турнир по водно спасяване „Ичко Войвода“

11 април 2022 14:00   2909 прочита


Четвърти турнир по водно спасяване „Ичко Войвода“ се проведе този уикенд в Благоевград. Първото място спечелиха БЧК Благоевград и плувците от спортен клуб GD Sport, второто място е за БЧК София област, а третото - за БЧК София, съвместно с Украйна. 

В събота, 9 април, бе официалното откриване, на което директорът „Култура, спорт, туризъм“ в Община Благоевград Силвия Домозетска приветства гостите и участниците от името на кмета Илко Стоянов и им пожела успех.

В тазгодишното издание на турнира участваха над 100 плувци от цялата страна - деца, момичета, момчета, юноши и дейвоки, и ветерани. Те се състазаваха в дисциплините: 50 м с извличане на манекен, 100 м спасяване със спасителен буй и плавници, щафетно плуване с извличане на манекен, хвърляне спасително въже на 12.5 м., плуване 4х50 м комбинирана щафета. 

Спортното събитието се организира от Областния съвет на Български червен кръст – Благоевград съвместно с „Водноспасителна служба“ към НС на БЧК, Дружество "Водни спасители" и Община Благоевград.

През 2018 година за патрон на инициативата е избран българският революционер и горноджумайски войвода Ичко Бойчев и от тогава турнирът носи името "Ичко Войвода".

 


Още за: вода   спасяване   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар