Според Bet365 Португалия няма да защити титлата си на Европейско първенство

29 април 2021 11:30   3234 прочита


През месец юни ще стартира Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе през 2020-та година, но бе отложено заради коронавируса. Година по-късно най-добрите отбори на Стария континент ще спорят за трофея, като настоящият европейски шампион Португалия ще се опита да защити титлата си, която завоюва на Евро 2016. Един от големите букмейкъри – Bet365, не смята, че Кристиано Роналдо и компания ще защитят трофея си. Гигантът в онлайн залозите не нарежда Португалия сред големите фаворити на турнира, като дава по-висок коефициент за тях да спечелят турнира. Ако очаквате обаче португалският отбор отново да е на върха в Европа, с бет365 бонус може да заложите за тях на висок коефициент да спечелят Евро 2020 и ще бъдете добре възнаградени.

Хората на Фернандо Сантош продължиха отличното си представяне след Евро 2016, спечелвайки първото издание на Лигата на нациите на УЕФА през 2019 година, с което бързо забравиха за разочарованието от отпадането на осминафиналите на Мондиал 2018 в Русия. Във второто издание на Лигата на нациите, Португалия завърши на второто място. От септември 2020 г. насам, Португалия загуби само един от осемте си международни мача,  поражение от Франция с 1:0, записвайки пет победи и две равенства.

Португалия не беше в най-добрата си форма по време на квалификациите за Евро 2020. Въпреки че спечелиха пет от осемте си мача с цели 22 попадения в групата, действащите шампиони завършиха на второ място след Украйна, която победи Португалия с 2:1 през октомври 2019 г., като тимът финишира с разлика от три точки пред Сърбия на третото място. Всъщност в мачовете срещу Украйна и Сърбия – най-коравите им съперници по време на квалификациите, Португалия спечели само пет точки, печелейки веднъж и завърши наравно два пъти заедно с гореспоменатото поражение от украинците.

На Евро 2020 двама играчи ще бъдат основните фигури на Португалия, които да дърпат отбора напред. Това са Кристиано Роналдо и Бруно Фернандеш. Ако залагащите в Бет365 очакват Португалия да спечели турнира, то тези двама футболисти трябва да бъдат на върха на възможностите си. Фернандеш досега има само два гола и четири асистенции в 25 мача на международно ниво, но той е бил лидерът на един от грандовете във Висшата лига, откакто се присъедини към Манчестър Юнайтед през януари 2020 г., точно както беше в Португалия за Спортинг Лисабон. Фернандеш е с основна заслуга Ман Юнайтед да се представя силно през този сезон и ще трябва да пренесе добрата си форма на европейските финали през лятото. Въпреки всичките си голове и асистенции в Ман Юнайтед, Фернандеш може би е единственият играч, който работи много и в дефанзивен план, а това ще бъде безценно за шансовете на нацията му това лято на Евро 2020.

Португалия има Кристиано Роналдо в редиците си, като нападателят на Ювентус може да поведе отбора си към победата срещу всеки съперник. Дори на 36-годишна възраст, Роналдо е един от най-смъртоносните нападатели на планетата, като бързо се приближава до 100 гола за Ювентус за по-малко от три сезона, откакто се присъедини към „старата госпожа“ от Реал Мадрид. Кристиано Роналдо е вкарал 21 гола в 44 мача за Португалия в Европейското първенство, Световната първенство и Лигата на нациите, взети заедно, и дори когато не е в състояние да има пряко влияние върху играта, той мотивира и изисква най-доброто от неговите съотборници. Снимките  на него като втори мениджър от скамейката по време на финала на Евро 2016 станаха емблематични. Сега Роналдо и Португалия ще се надяват за втори пореден път да спечелят европейските финали, въпреки че букмейкърът bet365 не поставя отбора в топ 3 на фаворитите за триумф на Евро 2020.
 


Още за: футбол   евро 2020   бет365   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар