Симитличанинът Р. Кирилов: Идването на Загорчич вдигна отбора, засега оставам в Славия

25 май 2021 13:03   8911 прочита


Нападателят на Славия Радослав Кирилов направи равносметка за изминалия сезон на “белите” и спасението, което си осигуриха те. Симитличанинът стори това при получаването на наградата за най-добър футболист на изминалия 29-и кръг на efbet Лига, която спечели.

“Искам да благодаря за наградата. Тежък сезон, но се радвам, че успяхме да се спасим и да си осигурим мястото в елита. Въпреки трудностите, успяхме да постигнем нашата цел.

Един професионалист не може да губи мотивация. Нормално е да има трудни моменти и да не се получават нещата, но успяхме. Доста помогна и идването на господин Загорчич, което вдигна духом отбора. Успяхме да се съберем като колектив и да изпълним целта, която бе спрямо ситуацията.

Дали ще остана в тима - имам още една година в договора си. До момента няма нищо конкретно, моето бъдеще е свързано с отбора на Славия”.

Кирилов коментира и повиканите в националния отбор, предаде sportal.bg:

“За мен футболистите не трябва да бъдат делени на млади и стари. Има футболисти, които заслужават да играят в националния. Трябва да се дава шанс на хората, които показват добри игри в даден момент и могат да помогнат на отбора. Селекционерът е преценил, че трябва да се вземат други футболисти, аз приемам това решение и да се надавяме, че можем да вземем в нещо в предстоящите мачове”.

“Всеки един футболист се стреми да се развива. Аз съм вече на години, в които се чувствам в силата си. Но и нямам кой знае колко години да играя. Ако излезе нещо добро за чужбина, което е добре и за отбора, бих коментирал с шефовете и приел. Към момента обаче няма нищо конкретно и бъдещето ми е свързано със Славия.

Причините за спада ни са няколко. Тръгнаха си доста ключови футболисти от отбора, след 5-6 кръга си тръгна и треньорът, дойдоха нови футболисти, на които им трябваше време. Ние, които останахме, също явно не сме си свършили работата, радвам се, че успяхме да се спасим все пак.

Загорчич най-добре познаваше отбора и знаеше от какво имаме нужда. Ние също успяхме да се съберем и да изпълним целта. Целта за следващия сезон не трябва да бъде да се гони спасение. Нещата няма да са същите. Ще се привлекат футболисти, ще направим хубава подготовка и целите ще са по-високи от този сезон.

Политиката на клуба е да се привличат български футболисти, но знаете, че добрите такива си имат отбор и така се стига до вариант да се привличат чужденци. Но не е хубаво да се делят играчите - има такива, които заслужават и такива, които не.

В Славия никога не е имало финансови проблеми, дори когато настъпи паднемията. Винаги сме си получавали това, което е било обещавано.

Изненада ни фактът, че Загорчич напусна, но продължихме да си вършим работата. Ще се опитаме догодина да се борим за челните места, защо не да се борим и за някоя титла. Ще направим всичко възможно да направим един добър сезон”, завърши футболистът.

 


Още за: нападател   Кирилов   славия   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар