Ще спасяват удавници в басейна в Благоевград

11 април 2019 13:09   6311 прочита


Общо 155 участници ще мерят сили в третия турнир по състезателно водно спасяване „Ичко Войвода“ в Благоевград тази събота и неделя.

Клубовете са 15 – от града, Сандански, София и София - област, Велико Търново, Смолян, Севлиево, Академия на МВР, Русе и Струмица (Македония). Събитието ще се проведе на 13 април (събота) от 14:30 часа и 14 април (неделя) от 9:00 часа в плувния басейн на спортен комплекс „Пирин“, ж.к. „Еленово“ – Благоевград.

Сред специалните гости има трима световни шампиони по водно спасяване - зам. министърът на младежта и спорта – доц. Стоян Андонов, Теодора Томова и Емилия Юрукова. Всеки отбор може да се включи с неограничен брой състезатели от пол и възрастова група. Може и само с един.

Индивидуалните дисциплини ще се провеждат при минимум четирима участника от пол в съответната възрастова група. Надпреварата се организира от областния съвет на Червен кръст и местната община, „Водноспасителна служба“ при Национален съвет на БЧК, дружеството на водните спасители при БЧК – Благоевград и Speedo.

Марти Иванов


Още за: участници   турнир   спасяване   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар