Шефът на “Места” Ил. Синадинов: Не се смятам за предател на братя Паскови, работя за интересите на отбора

06 август 2009 00:20   16744 прочита
Илиян Синадинов
Илиян Синадинов


Илиян Синадинов

Искаме пътят към Западна “Б” група да минава през стадион “Димитър Лекин”, обяви новият шеф на УС

- След два месеца начело на клуба тежка ли е царската корона, г-н Синадинов?
- Работата, която изпълнявам в момента, не се различава от тази, вършена преди. Така че няма нищо необичайно. Иначе царската корона винаги е тежка за всеки един ръководител, защото носи след себе си много отговорности. Аз съм показал, че може да се разчита на мен през годините и футболните хора оцениха това, като ми дадоха доверието си да стана председател на УС. Много съм радостен, че на 80-годишнината на футбола в града ни бях избран на този пост. Това ме задължава да работя още по-усърдно.
- Как приеха хората избора Ви?
- Много от тях ме поздравиха. Други не бяха така дружелюбни, но невинаги можеш да се харесаш на всички и всички да те обичат.
- Не се ли смятате за предател на братя Паскови, при които започнахте работа в клуба?
- Не мисля, че съм предател, защото работя за интересите на отбора, който обичам и който представя нашия град. Напротив, благодарен съм и на двамата, защото ми дадоха възможност да работя за клуба и да дам всичко от себе си за една обща кауза. Всички помнят, че именно с техни усилия “Места” влезе във “В” група отново. Те направиха нужното, за да се направи най-важното - да се положат основите на работата в полупрофесионалния футбол и върху тях се гради клубът. Преди време те решиха да се оттеглят от отбора и го сториха. Техният избор бе направен и те взеха своето решение. Аз останах, но не мисля, че съм ги предал, защото не съм извършил нищо лошо спрямо тях и името им. Остава уважението ми към тях като едни достойни хора, които са направили добро на нашия град.
- На тяхно място като главен спонсор застана общината, как се работи с нея?
Времето от близо две години, в които работим с местната власт, не сме имали проблеми. От общината се заеха сериозно със съдбините на отбора и не са ни подвели или изоставили нито за минута. Още повече имаме пред себе си човек като Людмил Терзиев, който е бил футболист. Именно кметът е един от основните виновници да има и в момента футбол в нашия град Хаджидимово.
- Какви цели са поставени пред Вас и отбора Ви за идната състезателна година?
- Създаване на силен и боеспособен отбор, който да е фактор в групата. Да сме в златната среда, а защо не да се класираме в челната петица. Да продължим да бъдем тим, с който всички да се съобразяват, както това е до момента. Ясно го усетиха при своите визити на нашия стадион “Миньор”(Бобовдол), “Малеш”(Микрево), “Хебър”, “Септември”(Симитли), които миналата година се бореха за първото място в групата. Искаме пътят към “Б” група да минава през стадион “Димитър Лекин”.
- Пътят за “Б” група да минава през стадион “Димитър Лекин” и “Места” да се възползва от това финансово...… Предполагам Ви е ясно за какво Ви питам?
- Нормално е да се търси сензацията, след като се представя една такава сериозна цел. Не искаме да бъдем замесвани в подобни интриги. Нашето желание е да създадем традиция и да имаме един силен отбор, а не да кретаме, вегетираме и мижитурстваме с голям зор в групата. Просто искаме да поставим сериозна основа за по-амбициозна програма, която защо не да завърши и с класиране в “Б” група в едно по-далечно бъдеще.
- Как върви селекцията?
- Към момента е добре, в тима има 7 нови футболисти, има такива, които се завърнаха в отбора. 15 от играчите от миналата година останаха, което е добре, защото на практика запазихме гръбнака.
- Една от често коментираните теми около отбора е завръщането на Димитър Парасков в него. Не разглезихте ли феновете си с изпълняването на желанията им? Миналата година бяха върнати Бисер Влайков и Юсеин Топчи, а сега и Парасков.
- Вярно е, че феновете мечтаеха да се завърне познатото трио на нашия стадион, след като то бе в основата на големите ни успехи преди 2 години - спечелване на място в Югозападна “В” група и един невероятно силен есенен полусезон, в който се класирахме на пето място. Ръководството на отбора, не без личното участие на кмета Людмил Терзиев, направи всичко възможно да изпълни мечтата на нашите запалянковци, защото те го заслужават.


Още за: Ил. Синадинов   футбол   интервю   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар