Шах-фест Добринище събра майстори от цялата страна

07 септември 2020 12:33   3616 прочита


В събота се проведе трети открит турнир по шахмат в Добринище, който привлече близо 80 участника от цялата страна. Основната му цел е да повиши спортното майсторство на шахматистите, както и популяризирането на интелектуалния спорт.
Турнирът беше открит с приветствено слово от кмета на община Банско - Иван Кадев, който поздрави участниците и с интерес наблюдава първите срещи.

Превърналият се в традиция Шах фест -Добринище премина в девет кръга по швейцарската система, под главното съдийство на Георги Бедников. Силно впечатление направи детското участие тази година. Повече от 20 деца показаха изключителни умения в играта.

Официални гости на награждаването бяха Костадин Атанасов – зам.– кмет на община Банско и президента на Ротари клуб „Банско – Разлог” – Иван Хаджирусков. Г-н Атанасов насърчи участниците да продължават да поддържат своя интерес към този изключителен спорт, който изгражда, както умствени, така и лидерски качества.

Президентът на Ротари клуб се обърна с приветствие към най- малките участници и подчерта, че приоритет за ротарианците е програмата за подпомагане на детския спорт.
Призьорите в различните категории бяха наградени с парични награди, а купата беше връчена на Велислав Куков –шампион на турнира.


Още за: шах   страна   майстори   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар