Реферът Ст. Апостолов изгони Николета в международен мач

14 октомври 2011 00:20   64124 прочита
Петричанката Л. Костова /третата отдясно/ дойде от Кипър да помага за каузата на нашите
Петричанката Л. Костова /третата отдясно/ дойде от Кипър да помага за каузата на нашите


Петричанката Л. Костова /третата отдясно/ дойде от Кипър да помага за каузата на нашите

Дамите-футболистки разиграха голово шоу на стадион "Христо Ботев" в Благоевград с обрат от 4:2 до 4:4, петричанка вкарва два пъти

Дамите-футболистки на България и Македония разиграха голово шоу на стадион "Христо Ботев" в Благоевград, преминало под знака на драматичния обрат от 4:2 за нашите до 4:4 в края в първата от двете контроли между двете формации в рамките на 24 ч. Петричанката Лили Костова бе единствената легионерка в чужбина, повикана от селекционера Валентин Чакъров. Играещата в кипърския "Аполон" /Лимасол/ нападателка се разписа на два пъти, но и това не помогна.

Главният рефер Стефан Апостолов намали численото съотношение на терена в 79-та мин., когато вдигна втори жълт картон и изгони Николета Войскова за сблъсък с вратарката на гостенките, вследствие на който двете състезателки получиха неприятни лицеви аркади, а македонките се възползваха от бонуса и стопиха аванса на българските момичета. Две груби грешки в защита доведоха до солидно изоставане на нашите след попадения на Анета Георгиевска в 9-та мин. и на Гентяна Рочи в 21-та мин. До почивката обаче щурмът на трикольорките даде резултат с точните изстрели на Костова /22, 33/ и Валентина Господинова.

Капитанката Силвия Радойска увеличи разликата в 49-та мин., преди отново Рочи в 83-та мин. и Таня Митревска от фаул в последните секунди на продължението да вгорчат настроението на домакините и на вратарката-дебютантка от "Спортика" Станимира Мътарова, появила се в игра в заключителния четвърт час. Първи 45 минути с националния екип записа и клубната й съотборничка Кристина Петрунова. Контузия извади от строя третата повикана благоевградчанка Петя Пеовска.

БЪЛГАРИЯ: Шахънска, Тодорова, Господинова, Бойчева, Семкова, Войскова, Радойска, Кирева, Костова, Начева, Иванова /Мътарова, Петрунова, Топалова, Габерова, Кошулева, Ечева/.


Още за: Л. Костова   шоу   сблъсък   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар