Разложани оцеляха на маломерния терен в Долна Диканя с дузпа в края

22 март 2011 00:20   4613 прочита
Кирил Кръстев
Кирил Кръстев


Кирил Кръстев

На маломерния терен в Долна Диканя “Пирин” /Рз/ изтръгна победата с 1:0 срещу местния “Витоша” с дузпа четвърт час преди края. От бялата точка не сгреши дежурният голмайстор на тима Тодор Пандев, който сам изработи 11-метровия наказателен удар с пробив очи в очи с вратаря и подкосяване отзад на защитник на съперника. Домакините скочиха на столичния съдия Борислав Колев, но не за нарушението, а да предотвратят класическия червен картон на виновника и успяха да му издействат само жълт.

Хроничната слабост на разложани - пропуските пред гола, можеха да им изиграят лоша шега в даденото продължение, когато Кирил Кръстев с пожертвувателна намеса предотврати посещение на топката в мрежата на Добрев. На два пъти гредите помогнаха на долнодиканчани - преди почивката след изстрел с глава на Асен Георгиев и през второто полувреме след шут на Пандев, при който кълбото се върна в краката на Лазар Янкулов, но резервата не реагира своевременно. Черешката на пропилените положения постави в 15-та мин. Златко Богоев, който получи пас от Георги Фикиин в малкото наказателно поле и вместо да пита вратаря в кой ъгъл да вкара, прати топката право в ръцете му.

Получи се един от така наречените криви мачове. Противникът се бореше здраво за точката, в интерес на истината обаче изключително с футболни средства. Ние също показахме добри неща. Момчетата не се уплашиха и заслужено взехме пълния актив от този двубой. Вече ставаме банални с пропуснатите голови ситуации, но явно такава ни е орисията, коментира наставникът на победителите Иван Стойчев.

“ПИРИН” /РЗ/: Добрев, И. Иванов, Тунтев, Илиев, Руйчев, Раданов, Кръстев, А. Георгиев /65-Янкулов/, Т. Пандев, Фикиин /88-Хаджииванов/, Богоев /65-Вл. Христов/.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар