Радо Янков на осминафинал в Банско

22 януари 2023 12:03   2545 прочита


Радослав Янков се класира за елиминациите, след като се нареди на 7-о място в квалификацията на паралелния слалом от Световната купа по сноуборд в Банско.

Най-добрият български сноубордист ще кара срещу американската звезда Коди Уинтърс на осминафиналите, който остана на 9-а позиция. Директните елиминации стартират в 13:00 часа, като Янков има право да си избере трасе, тъй като е по-нагоре в квалификационното подреждане, съобщи Блиц Спорт.

Времето на нашия представител е 1:11,98 минути, а най-добър в квалификацията се оказа Маурицио Бормолини (Италия) с 1:10,62 минути, следван от австрийците Александър Пайер, Арвид Аунер и Фабиан Обман.

Младата българска надежда Александър Кръшняк бе само на 8 стотни от участие във второто квалификационно спускане, като даде 17-о време на червеното трасе. За втория етап от квалификациите се класират първите 16 от двете трасета. Кристиян Георгиев, Димитър Гарничев и бащата на Александър - Михаил Кръшняк, също отпаднаха само след едно спускане.

При жените българката Теодора Пенчева в същата дисциплина остана на 18-о място, на две позиции под влизащите в елиминациите. Времето на 40-годишната Пенчева е 1:24.,07 или изоставане от 2:02 от 16-ата позиция, която се зае от Лариса Гасер (Швейцария). Квалификацията при дамите беше спечелена от Даниела Улбинг (Австрия) с 1:18,10 минути.


Още за: Банско   Радослав Янков   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар