Призов старт на малките алпийци за купа "Савич"

24 декември 2023 08:32   4596 прочита


 
Банско бе домакин на купа „Савич“, която се провежда по програма „Децата и спортния клуб“ на Министелството на младежта и спорта. Участие взеха 150 деца от 6 до 12 годишна възраст от всички ски-клубове в страната в дисциплината гигантски слалом. 
Малките алпийци на ски клубовете „Банско“ и „Юлен“ се представиха блестящо в първия старт за сезона. 
В категория U10 при момичетата Велина Панчева от Ски клуб „Юлен“ зае четвърто място, за отбора на Ски клуб „Банско“ Георгия Балева постигна шесто време, на осмо и десето място се класираха съотборничките й Никол Ангелова и Ая Брадуел. При момчетата U10 най-добре се представи състезателят на ски клуба на „Юлен“ - Александър Муса, който се класира на пето място. 
В категория момичета U12 най-добре се представи състезателката на „Юлен“ - Илияна Вълканова, която финишира с четвърто време. Стълбичката при момчета U12 беше превзета от състезателите на клуба на „Юлен“. Победител в надпреварата е Рони Муса, на второ място се класира Мирослав Керанджиев, а съотборникът им Никола Балевски се нареди на трето място. Редом до призьорите на четвърто място застана Андрей Самарджийски, а Алекс Кибар също от отбора на „Юлен“ се класира на девето място. При най-малките състезателите на ски клуб „Банско“ - Калоян Вощев зае второ място в категория U6, Димитър Каръков се класира на четвърто място в категория U8. На четвърто място при момичетата U8, съотборничката им Елена Костадинова се класира на четвърто място. 
За трета поредна година градусите на финала на писта №8 се повишиха, след като в надпревара се впуснаха треньорите на състезателите. Повод за гордост на своите възпитаници станаха треньорите на клубовете „Банско“ и „Юлен” - Милена Чакърова, Саша Бистрина и Георги Малчов. Те не само се окичиха с медали в атрактивната надпревара, но и дадоха отличен пример на състезателите за борбеност и спортсменство. Със специална награда за своето спускане беше награден и доайена в ски алпийските дисциплини, Ангел Чакъров - треньор на поколения скиори от школата на Банско. 


Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар