ПМГ "Акад. С. Корольов" Благоевград с 1-во място в зоналния междуучилищен турнир по футбол

28 април 2016 18:52   9356 прочита


В град Елин Пелин се проведе зоналният кръг от междуучилищните турнири по футбол. Отборите, които взеха участие бяха от градовете: Благоевград, Етро Поле, Перник, Велинград и Дупница. Училището, което представи града ни бе ПМГ "Акад. С. Корольов", след като стана победител на Благоевград. Срещите се играха на стадион "Арена" Елин Пелин, в две полувремена по 20 минути, на голям терен по 11 човека.

Първият си мач момчетата от Благоевград играха срещу отбора на Етро Поле, като срещата завърши при резултат 0:0. Победителят в двубоя се определи след изпълнения на дузпи, като благоевградчани победиха с 8:7. Вторият мач момчетата ни от елитната гимназия срещнаха отбора на Перник, когото победиха с 2:0. С тези две победи футболният отбор на ПМГ Благоевград се класира на 1-во място в турнира, което им даде право да участват в следващият кръг, който е -Държавно междуучилищно първенство. То ще се проведе на 4-8 май в град Смолян.

За 2-ра поредна година

ПМГ "Акад. С. Корольов" Благоевград се класира да играе на финалния кръг, като миналата година те завършиха на 3-то място от 6 отбора.

 

Гергана Мазнева

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар