“Пирин” /ГД/ започна с 25 футболисти, чака нападател и вратар на смърфовете

26 януари 2011 00:18   5033 прочита
Традицията след дългата ваканция повелява - бягане до откат
Традицията след дългата ваканция повелява - бягане до откат


Традицията след дългата ваканция повелява - бягане до откат

Само 20 привърженици дойдоха на първата зимна тренировка

“Пирин” /ГД/ най-сетне стартира зимната си подготовка с 25 играчи и с близо две седмици по-късно от конкурентите си заради финансовите неуредици в клуба. Първото занимание съвпадна с новината за договорката между изпълнителния директор на неврокопчани Иван Близнаков и колегата му в “Локомотив” /Пд/ Атанас Узунов, според която до края на седмицата от Лаута ще пристигнат две попълнения за втородивизионния тим - нападател и вратар.

Снощи трябваше да стане ясно дали Атанас Иванов ще подпише с “Видима”, или ще се върне в Гоце Делчев. От есенния състав липсваха още Зефир Катунчев и Димитър Мачков, чиито договори изтекоха, освободеният по негова молба страж Милен Петракиев и лидерът в класацията за най-прогресиращи млади футболисти “Манзаров” Васил Панайотов. За последния предстоят финални преговори с кандидата за подписа му “Банско”. Таранът Ангел Тошев получи разрешение да се присъедини по-късно към отбора заради студентските си ангажименти в НСА.

Само 20 привърженици дойдоха да видят първата следновогодишна тренировка и се увериха с очите си, че звездата на състава Марио Близнаков е на линия след кратката авантюра в “Етър”. На проби пристигна 19-годишният Филип Пачевуров от юношеската формация на “Септември” /Сим/. Шанс да докаже претенциите си за зелената фланелка получават съотборниците в “Места” Юсеин Чивелиев и Манол Занев.

За място в рамката претендира възвръщенецът Павел Павлов, пазил за последно за “Граничар” /Копривлен/. От новодошлите най-близо до договор е Мирослав Петаков, който се готви с пиринци от 3 месеца. Всички ще получат равен старт за изява. В сряда /б.р днес/ ни предстои двустранна игра, а в събота е встъпителният спаринг с “Пирин” /Рз/. От идния понеделник влизаме в лагерна обстановка. Закъснението ще бъде наваксано без проблеми, увери наставникът Димитър Соколов. От клубното ръководството се въздържаха от конкретика по деликатната тема с погасяване на дължимите заплати на футболистите, което е ясна индикация, че все още кандидат-инвеститорите не са казали окончателното си решение.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар