"Пирин" /ГД/ и "Локо" /Пд/ се договориха да си помагат

18 януари 2011 00:12   3616 прочита
Атанас Узунов
Атанас Узунов


Атанас Узунов

"Пирин" (Гоце Делчев) постигна съгласие с "Локомотив"(Пловдив) за дългосрочно взаимно сътрудничество, похвалиха се от ръководството на неврокопчани. До тази договорка стигнаха изпълнителните директори на двата клуба Атанас Узунов и Иван Близнаков. Връзката е установена със съдействието на легендата на смърфовете Георги Василев- Гочо, който преди по-малко от месец получи награда за най-голям принос в прославянето на Гоце Делчев зад граница.

Договореността включва обмен на футболисти в двете посоки, както и взаимопомощ при организиране на приятелски мачове, лагери и други различни видове двустранна дейност. В Гоце Делчев може да бъдат пращани футболисти за обиграване, което може да придобие реални очертания още този сезон.

Запалянковците се надяват тази договореност да помогне на Мартин Газиев да заиграе в "Пирин". Той стана любимец на феновете на гоцеделчевци по време на летния си престой в тима преди 2 години и бе харесан не само от тях, но и от треньорския щаб. Тогава обаче неуредени отношения със смърфовете и "Брестник" стопираха кариерата му. Надеждата е след положителните новини за установяването на топли отношения все пак проблемите на родения в Абланица играч да се решат и той да заиграе за неврокопчани.

Същевременно стана ясно, че продължават разговорите между "Етър" и "Пирин" за преминаване на звездата Марио Близнаков при болярите. Капитанът на неврокопчани е желан от "Сливен". Най-настоятелни обаче засега си оставали от лагера на великотърновци, които още в края на миналата година обявиха, че са постигнали принципна договореност с футболиста за преминаването му на "Ивайло". Сделката обаче към момента е все още на ниво желание, след като от ръководството на неврокопчани обявиха стопиране на всякакви сделки с ключови футболисти до второ нареждане. Според запознати обаче раздялата с най-добрия футболист в Гоце Делчев за 2010 г. е предрешена.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар