"Пирин 2001" пое глътка въздух в битката за оцеляване в елита

05 април 2011 00:16   2510 прочита
Ив. Андонов
Ив. Андонов


Ив. Андонов

"Пирин 2001" пое глътка въздух в борбата за оцеляване в елитната група до 19 г. с победа 2:0 у дома срещу "Видима". Двата гола отбеляза в 35-та и 60-та мин. Христо Петров. Благоевградчани се нагодиха по-бързо към силния вятър и само малшансът ги лиши от по-изразителен успех. Наред с радостта от ценните 3 точки собственикът на клуба Ивайло Андонов възнегодува срещу практиката да се ползват професионалисти в юношеските мачове.

Вижда се ясно, че когато нашите момчета играят с връстници, както беше в случая със севлиевци, по нищо не отстъпват и записват добри резултати. Когато обаче срещу тях се пуска половин отбор по-възрастни футболисти, разбираемо се получава разлика в класите. Подобен ход носи резултат и по-предно класиране, но само замазва очите и пречи за развитието на младите играчи, затова трябва да се забрани, мотивира надоволството си четвъртият в света от САЩ-94.

Междувременно добра новина дойде от благоевградската болница за състоянието на вратаря на "Пирин 2001" Иван Назъров, който в неделя бе приет в "Хирургия" с мозъчно сътресение след неволен сблъсък с Живко Иванов от "Пирин" в градското дерби при 17-годишните. Подобреното състояние на пострадалия страж вещаеше изписване още до края на вчерашния ден. Играчът ще почива поне до края на седмицата, преди да поднови тренировки със съотборниците си.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар