Петричкият вратар Б. Макенджиев: 2020-та бе свързана само с проблеми,нямаше много футбол...

05 януари 2021 14:10   4638 прочита


Няма две мнения, че изминалата 2020 година е една от най-черните в историята на човечеството. Тя остави жесток отпечатък във всяка една сфера от живота. Разбира се, футболът не бе подминат. Петричанинът обаче се оказа и една от малкото утехи за хората, след като най-великата игра все пак бе подновена, а България бе една от първите страни, в които това се случи. Дали всичко бе само COVID-19, имаше ли и други неща, които се откроиха? „Мач Телеграф" потърси мнението на вратаря на Монтана - Благой Макенджиев. Бившият вратар на Пирин Благоевград мина в последните години и през Черно море и Дунав Русе.

С какво футболно събитие ще запомните 2020 г.?

В интерес на истината 2020 година няма с какво да се запомни във футболно естество. Просто бе свързана само с проблеми. Другите неща просто минаха някак си покрай тях.

Кои успяха да се отличат през годината?

На първо място бих поставил Атанас Илиев, който остави отлични впечатления в Ботев (Пд), след като дойде там от сегашния ми отбор. Тони Тасев също се представя много добре. С него се познаваме от преди, но е израснал много. Не трябва да подминаваме и представянето на ЦСКА в Европа. Там Антов много ми се понрави.

Какво извън C0VID-19 се случи за вас?

Колкото и да искам да кажа нещо друго - няма какво. Изпаднах с Дунав, а за съжаление, една от най-трагичните случки, които преживях, бе свързана именно с COVID-19. В Монтана претърпяхме жесток удар, след като загубихме треньора си Никола Спасов.

Какво си пожелавате за 2021-ва?

Дай Боже, да се радваме най-вече здраве и да можем да си говорим повече за футбол


Още за: вратар   Петрич   Макенджиев   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар