“Перун” се цели в купата на АФЛ и челната тройка в Югозападна “В” група

20 януари 2011 00:20   4267 прочита


Наставникът на аматьорите от Кресна Кр. Трайков

Благоевградският наставник на третодивизионния “Перун” /Кресна/ Красимир Трайков започна 2011 г. с едно стъпало по-ниско в българския футбол, но без перипетиите през миналия сезон. Тогава той беше изненадващо уволнен в самия край на 2009 г. от ръководството на “Септември” /Симитли/, с който по-рано записа впечатляваша серия победи над лидерите в Западна “Б” група. В началото на 2010 г. бившият играч на орлетата се озова на треньорския пост в “Пирин” /ГД/ и успя по категоричен начин да спаси неврокопчани от изпадане. Въпреки това Кр. Трайков не се задържа в Гоце Делчев, а през лятото пое кресненския тим и го изведе до 4-о място в есенното подреждане на Югозападна “В” група, с точка по-малко от втория “Пирин” /Рз/ и третия “Витоша” /Б/, но с изоставане на 6 т. от уверения лидер “Сливнишки герой”.

- Г-н Трайков, успяхте да започнете годината в същия отбор, с който завършихте миналата?

- Така е, доволен съм от този факт, защото само аз си знам какво ми беше миналия сезон, когато разбрах, че трябва да търся нова работа броени часове преди Нова година. В никакъв случай не искам това да прозвучи като оплакване. Нашата професия изобилства с какви ли не случаи. А в нея, както и в живота, е по-важно не колко пъти ще паднеш, а колко пъти ще се изправиш. В “Перун” успяхме да изградим добър колектив и благоприятен климат в отбора, което спомогна за положителните спортно-технически резултати през есенния полусезон. Направихме така, че с нашия тим да се съобразяват всички в групата.

- Вървите към края на втората седмица от зимната си подготовка. Успявате ли да запазите състава, който укрепи “Перун” в челото?

- Досега се справяме, няма напуснали от групата от двадесетина футболисти, които изнесоха тежестта на първия полусезон.

- А как сте с новите попълнения?

- На този етап не сме привлекли никого официално. Иначе на проби пристигнаха няколко нови момчета, част от които вече си заминаха. Други продължават да се готвят с нас, но все още не може да се каже конкретно кои ще останат.

- Къде ще тренирате до началото на мачовете от третия ешелон?

- Подготовката ни ще премине изцяло в региона. Ползваме игрището в съседното село Горна Брезница и официалния терен на “Перун”. Планирали сме един едноседмичен лагер в Кресна, както направихме през лятото.

- Колко сигурни контроли уговорихте засега?

- Три, но вярвам, че съперници няма да ни липсват. Първият спаринг е с “Лудогорец” в събота /б.р. - утре/ в новата футболна база на Христо Златинов-Кройф край Сандански. На 26 януари ще играем с “Беласица” в Петрич, а за 2 февруари сме договорили проверка с “Банско”, която също ще бъде в базата на Златинов.

- Какви цели преследвате до края на сезона?

- Наш приоритет е спечелването на турнира за купата на Аматьорската футболна лига /АФЛ/. Достигнахме до финалната четворка в него и се надявам през април да доведем до успешен край започнатото.

- А в Югозападна “В” група?

- Там се стремим към място в челната тройка.


Още за: Кр. Трайков   ФК Перун   треньор   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар