Орлетата тръгнаха с поражение след безобразно първо полувреме

02 август 2010 00:10   2881 прочита
Й. Боздански
Й. Боздански


Й. Боздански

Претендират за непризнат гол

Орлетата тръгнаха с поражение 1:2 срещу “Черно море” в дебюта на новия стар наставник Йордан Боздански и спазиха традицията да катастрофират на “Тича”. Благоевградчани нямат нито една победа във Варна в цялата история на съперничеството с моряците. Гостите излязоха в по-защитна формация с очевидното намерение да укротят очаквания първоначален домакински натиск и да търсят с контри своето в хода на двубоя. Избраниците на Зико обаче изиграха безобразно слабо първо полувреме и се оказаха в ролята на догонващи в 24-та мин., когато Тиаго се ориентира най-бързо в полето пред Макенджиев и прати топката в мрежата.

Преди това бразилецът удари гредата, а до почивката късметът още на няколко пъти бе на страната на пиринци. Единствената опасност за вратата на ексорлето Илко Пиргов в първите 45 минути дойде от центриране на Руслан Иванов, при което топката рикошира в противников футболист и кацна на напречната греда. След почивката Й. Боздански предприе сполучливи смени и отборът му все по-често взе да минава центъра. В 55-та мин. от резервната скамейка на гостуващия тим скочиха с претенции, че кълбото е пресякло голлинията след изстрел на Диян Молдованов, отразен от варненски защитник, но реферът Стефан Спасов не реагира.

Впоследствие арбитърът от Перник с прякор Пастата и асистентите му Виденов и Георгиев си докараха и домакинския гняв с тълкуванията си на правилото на засадата. Човек от щаба на черноморци вписа в протокола за мача, че следва жалба от съдийско естество. В минутите на подем в играта на “Пирин” съперникът се добра до второ попадение. Вкара го Дончо Атанасов с воле в 60-та мин. Усилията до края на селекцията от областния център на Пиринско стигнаха до почетен гол в последните секунди на Борис Кондев, посрещнат с мощен рев от агитката, пропътувала 600-километровото разстояние от Благоевград до морето. За повече нямаше време.

“ЧЕРНО МОРЕ”: Пиргов, Александров, Т. Дяков, Александров-Сашо, Тиаго, Адемар, Димов, Д. Георгиев /70-Петков/, Атанасов, Юруков /90-Божилов/, Стоянов /80-Р. Бачев/.

“ПИРИН”: Макенджиев, Ризов, Г. Георгиев, Стоев /65-Костадинов/, Митревски, Молдованов /56-Стойков/, Златковски, Сандански, Кондев, Р. Иванов, Воденичаров /65-Якимов/.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар