Орлетата на М. Стоянов с точка от дербито на слабаците, “Пирин 2001” завърши с четворка в мрежата си

30 ноември 2009 00:12   4753 прочита
М. Стоянов
М. Стоянов


М. Стоянов

Орлетата на Методи Стоянов-Мечо взеха само точка срещу “Берое” в дербито на слабаците в последния есенен кръг на елитната юношеска група. Равенството 1:1 застопори двата тима на дъното в подреждането - заралии са на последното 15-то място с 5 т., а благоевградчани непосредствено преди тях със 7 т. Спорна дузпа за противоборство на македонеца Ванче Траянов с Гунев и хладнокръвно изпълнение на Миренски дадоха преднина на гостите в началото на втората част, след като дотогава пред вратата им от чисти позиции изпуснаха да изведат своите напред Кристиян Чаков и Илиян Христов.

Домакините се хвърлиха “ва банк” да изравняват, но късметът им изневери в няколко ситуации. Веднъж и шансът обаче беше на тяхна страна при неразбирателство между вратаря Благой Стоянов и Александър Атанасов, който по чудо не си вкара автогол. Настойчивостта на зелено-белите все пак даде резултат шест минути преди края с попадението на Христов след находчиво подаване на Чаков.

Другият благоевградски представител “Пирин 2001” завърши полусезона с разгромно 0:4 на гости на претендента за титлата “Литекс”. Ловчанлии си осигуриха 3-те точки с два ранни гола на Славчев, последвани от точни изстрели на Тафраджийски и Петров, и при успех в отложения мач в сряда срещу “Сливен” ще зимуват на върха. Момчетата на Александър Царевски са 12-ти в класирането с равни точки - по 7, с “Локомотив” /Сф/ и “Пирин”, но с по-добра голова разлика.


Още за: младежи   ПФК Пирин   равенство   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар