Новият капитан Зл. Йорданов извади "Марек" от летаргията срещу "Монтана"

07 ноември 2011 00:20   43232 прочита
Зл. Йорданов
Зл. Йорданов


Зл. Йорданов

Новият капитан на волейболния "Марек" Златан Йорданов оправда доверието на треньора Найден Найденов да му повери лентата в началото на сезона, макар че е едва на 20 г. Младежкият национал имаше решаващ дял за почти безпроблемния успех в суперлигата срещу "Монтана" с 3:1 /25:16, 25:27, 25:16, 25:16/. Той стана топреализатор на мача с 21 точки, четири от които директно от сервис и 6 от блокади. Негова бе заслугата съотборниците му да излязат от летаргията, която ги обхвана във втория гейм, когато решиха, че гостите сами ще си паднат.

Дупничани затвориха трите печеливши части с един и същи резултат - на 16. Отличното посрещане и ефективността на сервисите в началните минути на двубоя позволиха бързо приключване на първия гейм и натрупване на солиден аванс в следващия. Последвалото отпускане обаче позволи на монтанчани да наваксат и да възстановят статуквото.

За това спомогна и навременната смяна на разсеяния лидер на тима Бранимир Баев с Николай Антонов. Под диригентската палка на Зл. Йорданов домакините се стегнаха, ограничиха до минимум грешките и не допуснаха повече неприятни изненади до края. Иво Кендеров се отличи с 80 процента успеваемост в атаките през центъра, а Георги Елчинов добави 17 т. към капитанския актив. Най-точният за "Монтана" - Цанко Цанков, завърши с 12 т. В петък марекчани гостуват на "Черно море".

"МАРЕК": Йорданов-21, Елчинов-17, Бахов-12, Кендеров-9, Гьоргиев-5, М. Иванов-3, Божилов-либеро /Апостолов-4/.

"МОНТАНА": Цанков-12, Каменов-7, Йотов-6, Баев-5, Ненчев-4, Ангелов-1, Боюклиев-либеро /Антонов-11, Георгиев-1/.


Още за: Зл. Йорданов   Марек   волейбол   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар