Наставникът на “Вихрен” Й. Самоковлийски хвали скандалния защитник В. Стоянов

28 февруари 2011 00:18   11585 прочита
М. Станкeв
М. Станкeв


М. Станкeв

Възвръщенецът Ю. Иванов размахва диригентската палка, М. Станкев безспорният номер 1 в мача с гол и асистенция

“Вихрен” тръгна с летящ старт в пролетния дял на втория ешелон - 2:1 на гости на изпадналия от “А” група “Спортист”. Гладиаторите показаха характер в заключителните минути на сблъсъка, когато не се огънаха след изравнителния гол на съперника и заслужено ликуваха. В състава на санданчани не се появи нито един от чуждестранните легионери, но и без тях съотборниците им се справиха с “шоколадите”. Наставникът Йордан Самоковлийски не можеше да си намери място от радост и засипа с похвали трите зимни попълнения - дошлия със скандал от “Малеш” защитник Вангел Стоянов, завърналия се вкъщи след авантюрата в “Миньор” /Пк/ плеймейкър Юри Иванов и тарана Александър Русков.

Искам специално да поздравя новите футболисти. Безспорно вдигнаха нивото на тима. Вангел игра отлично в отбрана, Юри бе като диригент в халфовата линия, много силно се представи Русков, който ще вкара много повече попадения, отколкото в досегашния си клуб “Чавдар” /Етр/, коментира старшията на вихренци. В допълнение специалистът подчерта стриктното изпълнение на тактическите задачи от избраниците си и волята за победа на тежкия терен. Нямам думи, не знам какво се случи, едва пророни треньорът на домакините Валери Дамянов, с което призна за неспособността на отбора си да се противопостави на опонентите от южния град.

Драмата в мача започна в края на първото полувреме, когато Иванов улучи гредата зад стража на “Спортист” Годжев. След рикошета топката се удари в главата на Гущеров, но отново не пожела да влезе в мрежата. Малко след почивката Мартин Станкев се възползва от прецизен извеждащ пас в наказателното поле и разстреля бившия вратар на “Вихрен”. В 80та мин. друг ексфутболист на гостите Младен Стоев с шут по земата възстанови статуквото, а в 88-та мин. капитанът Младенов уцели напречната греда. Домакините попари в последните секунди Русков с асистенция на автора на първия гол и безспорен играч номер 1 на двубоя.

“ВИХРЕН”: Бахтерлиев, Харизанов /82-Карадаков/, В. Стоянов, Андреев, Радев, Ю. Иванов, Чуркин /73-Кръстев/, Динков /85-Ласков/, Станкев, Гущеров, Русков.


Още за: ФК Вихрен   победа   ФК Спортист   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар