Нападателят от Сандански Вл. Златинов взе приза “Футболист на феновете”

04 януари 2011 00:20   9839 прочита
Владислав Златинов
Владислав Златинов


Владислав Златинов

На четвъртото място в Топ 10 класиран още един кадър на орлетата - Ст. Бачев

Нападателят от Сандански Владислав Златинов взе приза “Футболист на феновете” за есенния полусезон в анкетата на ПФК “Берое”, в която се включиха 878 души. Кадърът на благоевградския “Пирин” събра 3657 точки, с близо 800 повече от втория Карамфил Илчев. Челната тройка допълни Тодор Христов с 2824 т. Веднага след него се нареди друг играч, направил кариера с екипа на орлетата - защитникът Станислав Бачев с 2530 т. По-нататък в десетката влизат Стефан Велев /2506/, Петър Димитров /2495/, Петър Костадинов /2355/, Венелин Пенев /2282/, Теодор Скорчев /1958/ и кюстендилецът Евгени Йорданов, познат в Пиринско с изявите си в Благоевград и със скандалното разминаване с “Вихрен” преди няколко години.

Допитването до привържениците в Стара Загора е най-мащабното по рода си у нас. Статуетката на победителя ще бъде връчена на първата тренировка за 2011 г.

28-годишният Вл. Златинов се завърна под Аязмото през лятото, след като бе част от тима през пролетта на 2008 г. Тогава острието спечели вота на запалянковците за втория дял от първенството. През настоящия шампионат синът на Христо Златинов-Кройф игра във всички мачове на заралии, в т.ч. и в турнира за купата на страната, като записа общо 1390 минути на терена, отбелязвайки 6 гола в противниковите мрежи. Той спечели две от четирите месечни класации - за август и ноември. Първият му подгласник бе номер 1 през септември, а третокласираният - през октомври. Преди да се върне в Стара Загора, Златинов-младши записа 17 попадения в 27 срещи за втородивизионния “Банско”. Основният му конкурент в анкетата К. Илчев също направи впечатляващ сезон, в три поредни двубоя оглави подреждането за спасяване на кръга на телевизия “Ринг”, но в нито един момент на гласуването не успя да се доближи до съотборника си от Сандански. Стражът вече се раздели с беройци и отлетя за Канада да търси препитание за себе си и семейството.


Още за: Вл. Златинов   приз   фенове   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар