Нападател от Хаджидимово замина на проби в Италия

11 август 2011 00:18   2989 прочита
Огнян Стефанов тренираше с
Огнян Стефанов тренираше с "Места" и дори игра няколко мача с отбора преди заминаването му за Италия


Огнян Стефанов тренираше с "Места" и дори игра няколко мача с отбора преди заминаването му за Италия

Огнян Стефанов вероятно няма да заиграе за "Места" (Хаджидимово), напук на предварителните прогнози, които бяха направени. Това на практика доказа информацията, според която бившето орле е на проби в Италия, за където е отлетял в края на миналата седмица. На Апенините той посрещна и рождения си ден, далеч от приятелите си, но това не било чак толкова от голямо значение, потвърдиха близки до него. Според запознати става дума за нискоразряден тим от тамошната серия C 1, което е еквивалент на родната трета дивизия.

На практика така се даде отговор защо русокосият здравеняк не е на стадион "Димитър Лекин" и не тренира с отбора на "Места". Играчът обаче не извърши никакво предателство или лъжа спрямо някого, както се опитват сега да го обвинят негови съграждани, имайки предвид, че Огнян Стефанов тренираше немалко време с отбора. Самият той се бе договорил с ръководството на хаджидимовци, че ще поддържа форма с тима, като очаква добра оферта за евентуален трансфер. Тогава той даде дума на клубните управници, че ако няма удовлетворителна оферта или не успее да се договори с друг клуб, да се завърне в родния си град, където да облече червено-бялата фланелка. Завръщането може и да се случи, ако не се стигне до подписване на контракт с италианците.

Същевременно по стечение на обстоятелствата, ако остане в Италия, Огнян Стефанов отново ще продължи своята кариера в по-южни ширини, след като 4 години игра в Гърция, където се подвизаваше в ниските дивизии. Преместването на хаджидимовеца и напускането му на южната ни съседка съвсем не е било по вкуса му, свидетелстват близки до него, тъй като бил свикнал с живота там. Той обаче не можеше да остане още, категорични са от местната федерация, която след последните промени внесе различни ограничения за чуждестранни футболисти.

Една от тях е, че в ниските дивизии - от трета надолу, иностранците, без значение от това, че са граждани на ЕС, могат да играят само ако не са навършили 25 години, след което получават абсолютно вето. Именно тази клауза затвори пред Огнян Стефанов футболните врати на Гърция, където не можа да се уреди с тим от по-висок ранг. Само преди няколко дни той навърши заветната възраст. Мениджърът му същевременно се бе погрижил клиентът му да не остане без отбор и го заведе на Апенините.


Още за: О. Стефанов   проби   Италия   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар