Мотокрос Рейсинг Симитли с нови попълнения през 2016 г.

08 декември 2015 08:56   4270 прочита


Сериозна заявка за титлата в републиканския и балканския шампионат по мотокрос следващия сезон направи мотоклуб Мотокрос Рейсинг Симитли. Малко след края на състезателната 2015-а тимът привлече в редиците си няколко шампиони. От 2016-а съотборници на източноевропейския шампион в клас МХ65 Димитър Грозданов ще бъдат източноевропейският и републикански шампион в клас МХ85 Жулиян Георгиев, както и републиканският шампион в клас МХ Мартин Тодоров. Към МХ Рейсинг Симитли се присъединяват още 7 състезатели от класовете МХ65, МХ2 и МХ, сред които и съотборникът на Тодоров в Калабак 1969 - Румен Мирчев.

"Клуб Мотокрос Рейсинг Симитли се разрасна изключително много тази година. Увеличихме техническата база, нарастна значително и броят на състезателите. Към редиците на тима се присъединиха много талантливи деца и опитни пилоти, като на някои бяха закупени и нови мотоциклети. В клуба се разработват проекти на две нови трасета Ц едно тренировъчно на река Струма и едно официално край село Полето, което да кандидатства за лиценз за републикански и международни състезания", заяви финансовият директор на клуба Красимир Божурски.

По традиция МХ Рейсинг Симитли набляга на развитието на детско-юношеската школа. Изключително натоварен е тренировъчният график, който в сравнение с миналата година е троен. Организират се много подготвителни лагери ежемесечно, както в България, така и в чужбина. Тази седмица е предвиден лагер в Сливен, но по-сериозната подготовка започва в началото на януари в Гърция. След това състезателите на клуба ще заминат на за Италия, където ще тренират 20 дни. Има също така предвидени лагери след нова година в Гърция и Турция.

"Клуб Мотокрос Рейсинг Симитли се отличава от останалите спортни клубове и с обществената си дейност, а именно: организиране на кръжоци в училищата, курсове по безопасност на движението и оказване на медицинска помощ, съвместна работа с чуждестранни клубове, с цел популяризиране на спорта мотокрос и повишаване на дисциплината и спортната култура на подрастващите", допълни Божурски.


Още за: мотокрос   Рейсинг   Симитли   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар