Министър Красен Кралев откри футболно игрище в симитлийското с. Черниче  

18 октомври 2020 07:28   9 коментара   11508 прочита


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри новопостроеното футболно игрище в с. Черниче, община Симитли. Кралев преряза лентата заедно с народния представител Стефан Апостолов, кмета на Общината Апостол Апостолов, кмета на населеното място Георги Стефанов, съобщиха от министерството. 

Изграждането на игрището е финансирано със 104 468, 73 лв. Средствата бяха осигурени по спечелен проект на Община Симитли по Наредба № 4 на Министерството на младежта и спорта. Теренът е с площ 167 кв. м., с изкуствено тревно покритие и може да бъде използван целогодишно от над 150 деца и младежи от с. Черниче. 

“Всеки път, когато се открива подобно съоръжение за българските деца, е празник за населеното място. С такава прекрасна църква, която е изградена в Черниче, и с модерното игрище, което откриваме днес, духът на селото ще бъде силен и жив. Искам да благодаря на кмета на Община Симитли г-н Апостолов за това, че се грижи за българския спорт тук и полага огромни усилия децата да получават адекватни съоръжения, на които да се занимават с любимия спорт. Искам да благодаря и на народния представител Стефан Апостолов, който е зам. -председател на Комисията по въпросите на децата младежта и спорта в Народното събрание. 

Той полага огромни усилия и ни оказва помощ в парламента, за да може да изпълняваме нашите задължения по-добре. Щастлив съм, че виждам голямата радост в очите на децата, които ще използват игрището. Това е доказателство, че сме свършили добре работата си”, заяви министър Кралев по време на откриването. 

Градоначалникът на Симитли Апостол Апостолов и кметът на с. Черниче Георги Стефанов благодариха на министър Красен Кралев за оказаната подкрепа от страна на ММС за реализирането на проекта. Апостолов връчи и благодарствен плакет на спортния министър в знак на признателност. 

П. Попов 
 

9 коментара
18 Октомври 2020 08:39 | Иоан
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Дебелия пре. ба спорта. Строител. Къде са медалите дебелак?


18 Октомври 2020 10:04 | СТРУМА
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Депутатчето чете ли реч или каза стихотворение


18 Октомври 2020 14:35 | Тапан
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Нали и това СВИНЕ Кралев беше болен, е нали уж коронавирус а беше сериозно заболяване да видяхте да е отслабнал или да изглежда зле, не напротив, а хората още вярват на тази измама


18 Октомври 2020 15:33 | ���. K������� ������
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

БРАВО!!!
ВЪВ ВСЯКО СЕЛО ТРЯБВА ДА ИМА ТАКАВА ПЛОЩАДКА, А В ОБЩИНСКИТЕ ЦЕНТРОВЕ-СПОРТНА ЗАЛА. СПОРТЪТ ДА СТАНЕ ОСНОВНО ЗАНИМАНИЕ ЗА ДЕЦАТА.
ЗДРАВ ДУХ, В ЗДРАВО ТЯЛО!!!


18 Октомври 2020 18:47 | Кокошките и
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

козите ли ще ритат там?


19 Октомври 2020 12:09 | Калинкиии
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Само докторицата липса и ще стане мама, тате и аз... Смешниците от герба в действие как се краде на едро!


19 Октомври 2020 13:01 | до кокошките и
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Черниче е приказно село, в което живеят много млади, умни и добри хора!
Отдавна имахме нужда от това игрище, радвайте се и не злобейте кой от къде какви пари ще изкара.


19 Октомври 2020 23:12 | Георги
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Злобаааа!


19 Октомври 2020 23:20 | Георги
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ние кози нямаме, но имаме много надарен пръч. Може да дойдеш да го издоиш. Ще играем футбол на прекрасния терен, а ти като се измориш ние ще те чакаме.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар