"Места" се вмества още отсега в изискванията на БФС за аматьорските клубове

09 февруари 2012 00:18   3098 прочита
Ил. Синадинов
Ил. Синадинов


Ил. Синадинов

Отборът на "Места" е почти готов да отговори на условията на БФС към тимовете от третия ни футболен ешелон, похвали се председателят на УС на червено-белите южняци Илия Синадинов. Началникът добави, че отборът ще има възможност да влезе напълно спокойно в изискванията на централата до крайния срок през 2013 г., което няма да натовари клубния бюджет с кой знае колко, тъй като по повечето от показателите хаджидимовци са напред в материала.

Тимът вече разполага с две съблекални - за домакини и гости, с течаща вода, както и със сепарирани стаи за реферите и съдийския делегат, а така също и с толкова лелеяната отделна стая за дамите арбитри. Хаджидимовци се сдобиха с тези благини още през лятната пауза, когато съблекалните и районът около тях се превърнаха в строителна площадка. Футболният комплекс разполага с външни тоалетни за феновете, които не търсят прикрити места зад дървета и трънки да удовлетворяват природните си нужди. Остава да се инсталират още две подобни съоръжения, едното в сектора за гости. Именно "клетката" липсва на стадион "Димитър Лекин", за да отделят запалянковците на домакините от тези на противниковия отбор. Най-вероятно този пропуск ще бъде отстранен през лятото.

Все още е отворен въпросът какво означава искането от БФС всеки стадион да разполага с 300 седящи места. Досега никой не е пояснил дали става въпрос за обикновени седящи места, или за такива със седалки. Очаква се в следващите няколко дни тимовете от третия ни футболен ешелон да получат повече яснота относно казуса, за да могат да калкулират по-големи разходи в бъдещите си бюджети.


Още за: ФК Места   условия   БФС   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар