"Места" договори проверка с гърци, подгони рекорд по брой международни контроли

10 август 2011 00:18   3812 прочита
Атанас Пецев
Атанас Пецев


Атанас Пецев

"Места" продължи да разширява географията на контролните двубои и ще играе днес в късния следобед със съседите от гръцкия "Манастираки". Червено-белите са на път да претендират за запазено място сред българските тимове според броя на международните си двубои, след като с днешния цифрата им става 12.

Сред противниците им влизат и професионалистите от "Докса" (Драма), срещу които хората на Атанас Пецев се изправиха неотдавна. Това се похвалиха от Хаджидимово, позовавайки се на местните статистици, след като съперник е поредният нов тим от южната ни съседка, с който южняците мерят сили. Клубът от пограничния български град може да претендира за своеобразен лидер за мачове срещу чуждестранни съперници и мачове зад граница не само сред участниците във "В" група, а и сред родни тимове в първия и втория ешелон.

Грубата сметка сочи, че мачовете вече наближават цифрата 20 само за последните 4 години, в които отборът се завърна във "В" група, започвайки своя 5-и сезон в нея. Под ръководството на трима треньори хаджидимовци имат повече от положителен баланс - 14 победи. Друг е въпросът за качеството и класата на съперниците, които играят обикновено в 4-а или 5-а местна дивизия.

За тази година обаче сред опонентите за контролни мачове не влизат за момента аматьорите от Като Неврокопи, с които отборът на "Места" положи началото на серията от двубои с чуждестранни съперници. Гърците бяха абсолютни абонати на хаджидимовци допреди година и половина, когато постигнаха първата си победа след 7 мача, в които си тръгваха само със загуби, независимо от това къде се играеха двубоите помежду им. Някои се опитват да омаловажат този факт и да изкарат двубоя двустранна игра, след като по това време в Като Неврокопи играеха Кирил Пулев, Александър Методиев, Петър Папазов и Ангел Полимеров, които преди това играеха за отбора от Хаджидимово.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар