Мартин Петров ще награди децата на турнир в Огняново

15 юни 2023 19:38   5674 прочита
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС


Снимка: БГНЕС

Един от най-успешните български футболисти Мартин Петров ще бъде специален гост на Възпоменателния турнир за деца, който ще се проведе на 17-и юни на стадиона в село Огняново (община Гърмен) , съобщиха организаторите.

Крилото на Манчестър Сити, Атлетико (Мадрид) и Волфсбург ще даде началния сигнал на мачовете, а след това и ще връчи наградите на победителите, както и индивидуалните призове.

Турнирът се организира за първи път и е в памет на 15-годишният местен талант Иван Бумбаров, отишъл си без време от този свят след тежка борба с левкемията. Мачовете ще се играят по правилата на футбол-7 и в него ще участват отборите от населените места в региона село Гърмен, село Рибново, село Корница, село Лъжница, Абланица, град Хаджидимово, Вълкосел, както и домакините от ФК Левски (Огняново). Отборите ще бъдат селектирани от момчета от 8-и и 9-и клас.

Турнирът ще се проведе в рамките на един ден, като стадионът в намиращото се близо до Гоце Делчев село Огняново ще бъде разделен на два по-малки терена, където паралелно ще се играят мачове. Заедно с Мартин Петров е поканен и Борис Станков, който е част от екипа на кандидат-президента на БФС Димитър Бербатов. Амбициите на хората, които се занимават с турнира е, той да се превърне в ежегодно състезание, а географията да се допълва и от други отбори, с възможност за участие и на водещи школи.

"Благодарни сме на Мартин Петров, че ще уважи нашия турнир и децата от този край на България. За нас ще бъде удоволствие и чест той да изпълни първия начален удар, а след края на мача да си поговори с децата и да раздаде автографи", коментираха още организаторите.

Мачовете ще бъдат чудесна възможност за малките футболисти от такива населени места да натрупат повече игрова практика, предвид късия календар, който имат през годината, а също така и да си създадат нови приятелства.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар