"Малеш" пуска дебютант под рамката в опашкарското дерби

19 март 2011 00:16   2261 прочита

За първи път 21-годишният вратар Захари Димитров ще започне титуляр за “Малеш” след привличането му през зимната пауза. Това се налага, след като несменяемият №1 под рамката Васил Василев-Дзоф бе изгонен срещу “Банско” и изтърпява наказание от 1 среща. Дубльор на възпитаника на благоевградската футболна школа днес ще бъде Тодор Димитров. От групата за дербито на опашкарите отпадна Аспарух Шекеров, заради наложителна стоматологична операция извън строя е и десният бек Иво Райков. В състава на синьо-червените се завръща центалният нападател Димитър Чечев, който получи травма в Бяла Слатина и пропусна домакинската загуба от банскалии.

Вчера подопечните на наставника Пламен Мицански тренираха от 11 часа и веднага след заниманието потеглиха за Мездра, където домакинства днешният им съперник “Ботев” /Криводол/. Тръгваме само и единствено с мисълта за победа. Проведохме дълги разговори с момчетата през седмицата и стигнахме да извода, че не ни остава нищо друго освен до края на кампанията да вложим всичко и да покажем, че можем да играем добър футбол. Ясно е, че нашият отбор не е сред най-желаните членове на професионалния футбол, но ние ще опитаме да докажем, че сме заслужили мястото си там, и няма да допуснем съграденото с толкова усилия през последните години да рухне изведнъж, заяви Мицански.

От щаба на “Малеш” потвърдиха, че е договорена контрола с елитния “Академик” /София/ за 23.03. от 15.00 часа на стадиона в Бобошево. Двата тима планираха спаринг помежду си непосредствено преди старта на официалните пролетни мачове, но лошото време и наводнените терени в Югозапада тогава го осуетиха.


Още за: ФК Малеш   вратар   З. Димитров   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар