Легендата в бокса Серафим Тодороф - Сарафа специален гост на турнир в Петрич

29 септември 2020 17:10   3987 прочита


Легендарният боксьор Серафим Тодоров - Сарафа бе специален гост на Държавния личен шампионат и Държавното лично отборно първенство по бокс за младежи в Петрич. В продължение на два дни зала „Арена Петрич“ бе домакин на двубои между състезатели от цялата страна.

При строго спазване на противоепидемичните мерки, над 120 боксьора излезнаха на ринга. Серафим Тодоров е сред най-успешните български боксьори за всички времена. По време на неговата кариера има 3 световни и 3 европейски титли. 2 пъти е избран за „Спортист на годината“ (1991 и 1993), като втория път изпреварва „палача“ на французите Емил Костадинов. Има и 3 титли от турнира „Странджа“ (1989, 1993 и 1996).

Когато е на върха на славата, мениджъри от САЩ и Австралия го искат за профибоксьор, но той отказва. На Летните олимпийски игри в Атланта през 1996 г. Тодоров побеждава Флойд Мейуедър, състезател по бокс, непобеден в професионалната си кариера, и печели сребърен медал, след като на финала бива победен от тайландеца Сомлук Камсинг. До днес Серафим е единственият човек, победил Флойд в боксов мач.

Г. Георгиев


Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар