Легенда от САЩ 94 награди най-малките футболистки на Спортика

03 декември 2017 16:33   12005 прочита


Четвъртият от Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година Бончо Генчев награди най- малките футболни надежди на Спортика Благоевград. Това се случи на финалният турнир от Държавното първенство по футбол за момичета до 12 години, който се проведе във Велико Търново. В него Спортика зае второ място, в конкуренция на още 7 отбора от цялата страна.

В груповата фаза Спортика потегли със загуба 1:2 от ЛП Суперспорт, след автогол при резулата 1:1. В следващите два мача в групата благоевградчанки обаче бяха неудържими. Две убедителни победи 4:0 и 3:0 съответно срещу Янтра Габрово и Севлиево лейдис осигуриха втора позиция и полуфинал за сините.

На полуфинала момичетата на Гери Мазнева измъкнаха трудна победа над Енко Пловдив с 4:3 след дузпи. Изпълнението на накателни удари трябваше да определи и победителя в големия финал. Там обаче Спортика нямаше късмет. След равенство 2:2 и пропусната дузпа след редовното време Спортика отстъпи на ФК Варна с 4:5 и зае второ място.

Успехът е огромен, след като повечето момичета от Благоевград бяха далеч под възрастовата граница от 12 години. Затова и част от длъжностните лица си направиха снимки за спомен, именно с малките невръстни футболни надежди на Спортика. Шефа на аматьорския футбол Александър Шатровски си направи снимка с малката Моника Балиова, а Бончо Генчев, който е председател на ОС на БФС- Велико Търново връчи купата за второто място на капитанката Петя Манова. Стражът на Спортика Гергана Манова спечели приза за най-добър вратар на турнира.

Марти Кирилов


Още за: легенда   САЩ   Спортика   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар