Кресненецът К. Десподов осъди Каляри,но не успя да разтрогне!

18 май 2021 17:31   6195 прочита


Българският национал Кирил Десподов осъди Каляри за неполучени заплати, но не успя да  да разтрогне договора си по вина клуба, разкри centotrentuno.com. Нападателят  от Кресна е собственост на тима Серия “А”, а през октомври 2020-та година беше преотстъпен на Лудогорец.

Днес Италианският арбитражен съд излезе с решение, че Десподов трябва да получи обезщетение в размер на 48 000 евро. През лятото на 2020 г. българинът точно се беше прибрал в Каляри след наем в Щурм (Грац), но клубът отказа да му плати две заплати - за юли и август. 

Оправданието на сардинци е, че заради удължаването на предишния сезон покрай пандемията въпросните два месеца са били част от периода, в който той би трябвало да е играч на Щурм. Интересното е, че самият Десподов претендираше за 34 000 евро, а сега получава - 48 000. 

Преди дни се появи информация, че Уест Бромич има интерес към футболиста. Ако той беше успял да прекрати договора си с Каляри, щеше да може спокойно да избира къде да продължи кариерата си като свободен агент, пише pirinsport.com. Със сигурност и от Лудогорец биха искали да го задържат. Сега обаче бившият футболист на ЦСКА -Софиятрябва да се завърне в Каляри. Малко вероятно е обаче там да разчитат на него.


Още за: десподов   Кресна   Каляри   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар