Клубовете по поречието на Места искат по-тежки санкции за отборите-кръшкачи в пиринската бундеслига

07 февруари 2012 00:20   4340 прочита
К. Скендеров
К. Скендеров


К. Скендеров

Представителите на футболните клубове в зоните “Места Изток” и “Места Запад” поискаха по-тежки от сегашните наказания за отборите-кръшкачи в пиринската бундеслига. Те имат конкретно предложение, с което запознаха председателя на Областния съвет на БФС - Благоевград Александър Кабзималски на координационната сбирка преди началото на пролетния полусезон в гоцеделчевското кафе “Централ”.

Според тяхната идея, гостуващият тим, който не се яви за даден мач, трябва да поеме всички разходи около провалената среща, а не само да понесе служебна загуба, както е в момента. Има отбори, особено през втория полусезон, които отказват да пътуват до определени населени места и така си спестяват няколко двубоя. Това обаче натоварва бюджета на домакините, които са вложили напразно средства за подготовка на игрището, такса за охрана и съдийски пари. Така ще бъде справедливо, защото някои могат съвестно да изпълняват всички разпоредби, а други редовно си позволяват волности в ущърб на останалите, заяви вратарят на “Лисец” /Осиково/ Карамфил Скендеров.

Логично за нас е нарушителите да поемат цялата вина, а не неявяването им да се явява наказание за техния съперник. И без това бюджетите ни в кризата са оскъдни. Очакваме предложението да има развитие до началото на полусезона, допълни К. Скендеров. Не мога еднолично да одобря или да отхвърля искането, то обаче ще бъде внесено за разглеждане пред съответните компетентни органи, които ще излязат с решение, коментира Ал. Кабзималски.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар