Какво представляват математическите прогнози

26 ноември 2021 18:14   4879 прочита


   - Днес ми излезе 5 коеф. с 50лв.!
  - Уау! Супер!
  - И също така съм заложил нови 50лв. на други 5 мача със среден коефициент 2.00 – чакам малко над 1500лв. този път.
  - Е това вече, ако излезе би било страхотно!
  - Нали? И забравям да се похваля с още нещо?
  - Какво изпускаш?
  - Забравих да ти кажа, че вчера сложих на най-твърдата 1ца в тиража 500лв. на 1.5 и оттук прибрах още 250лв. чисто.
  - Е ти си страшен в прогнозите, браво!

Разпознавате ли се в този персонаж в импровизирания разговор? Смятате ли, че той е страхотен играч? Ако отговорът ви е „да“, то вие не сте никак професионални в залаганията си и ако имате намерение да монетизирате от това в дългосрочен план или променете маниера си на игра или спрете да го правите с тази цел, а играйте само за удоволствие. Някои ще се възпротивят и ще кажат, че „след като е налична печалба всичко е наред“. Ами това не е точно така, тъй като в горния пример залозите се базират изцяло на късмета и рано или късно това ще се обърне срещу играча, играещ по този начин. И тогава загубите могат да повлияят сериозно на психологическото състояние и да се получат изключително пагубни резултати. Какво да правим в такъв случай?

Статическите прогнози са едни от най-популярните математически прогнози на футболни мачове, до които можем да се домогнем изключително лесно, и които носят стойност в себе си и се базират на цифри и логика. Но какво представляват всъщност? Математическите прогнози са изцяло базирани на статистическите данни – резултати от предишни двубои, представяне срещу конкретния съперник, отбелязани голове като домакин/гост и т.н. Общо взето по този начин се прави сравнителен анализ на данните с цел извличането на възможно най-вероятния изход. В онлайн пространството има доста уебсайтове, предоставящи подобна информация – forebet, betimate, rowdie и други. Сред родните ни онлайн платформи също има такива, които предоставят безплатни математически прогнози като Футболни-Прогнози.Бг например. Тук работят хора, които буквално на тепсия ни предоставят вече обработените данни, превърнати в директно предложение за игра. Успеваемостта не е 100% гарантирана, и разбира се, че ще има моменти и дори цели периоди, когато ще сме на загуба, но ако сме последователни, изпълняваме заложения план и си помагаме със статистиката, то определено имаме по-добри шансове за успех в дългосрочен план.

Има обаче хора, които не само, че се издържат от това, но и дори изграждат цели мултимилионни бизнеси, базирани на тази логика. Собственикът на Брайтън енд Хоув Албиън, Тони Блуум, е сред най-успешните в световен мащаб представители в бранша. Англичанинът основава своя собствена компания, която основно на базата на математиката предвижда възможно най-вероятния изход на дадено спортно събитие за своите клиенти. Както споделя един от служителите в компанията: „Ние не казваме, че това непременно ще се случи, а казваме, че има доста добри изгледи то да се получи по този начин!“ Болшинството от залозите, отправени от собственика на Брайтън са свързани с типа прогнози - азиатски хендикап. Тони има и други бизнеси и хобита, но определено хазарта и маниера му на игра, смелите му и сякаш винаги правилни предвиждания в дългосрочен план го превръщат в човек, на когото повечето от нас сякаш биха искали да приличат.

Е, както виждате явно не е невъзможно?! Както навсякъде, така и тук, за да сме успешни трябват постоянство, усърдие и много воля. Изграждането на правилната система за игра е сред фундаменталните фактори, за да не влезем в ролята на „късметлията“ от диалога в началото на статията. Желаем ви успех в залозите, а вие се обграждайте с най-правилните и верни съюзници, както и изграждайте възможно най-подходящата система, за да бъдете успешни не само днес и/или утре, а и за години напред!


Още за: прогнози   мач   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар