К. Бербатов триумфира на именния ден на треньора си в Испания, служебна победа го лиши от гросмайсторски бал

08 януари 2010 00:20   4634 прочита
Й. Иванов, К. Бербатов и Ф. Пералта /отляво надясно/ с наградите си в Рокетас де Мар
Й. Иванов, К. Бербатов и Ф. Пералта /отляво надясно/ с наградите си в Рокетас де Мар


Й. Иванов, К. Бербатов и Ф. Пералта /отляво надясно/ с наградите си в Рокетас де Мар

Двамата българи прибраха 1600 евро от наградния фонд, продължават турнето с участие на силния турнир в Севиля

Благоевградският международен майстор Киприан Бербатов започна по отличен начин новия сезон и спечели еднолично ХХI открит турнир в Рокетас де Мар /Испания/. Триумфът бе чудесен подарък за именния ден на неговия личен треньор мм Йордан Иванов-Габъра, който също взе участие в традиционната проява. 13-годишният състезател на “Локомотив” /Сф/ направи зрелищно реми в последния кръг с аржентинския гросмайстор Фернандо Пералта и събра 7,5 точки от 9 възможни. Третият братовчед на футболната ни звезда Димитър Бербатов проведе мощна атака с белите фигури по царския фланг, но съперникът му успя да избегне матовите заплахи.

В крайна сметка Кипи трябваше да се примири с ремито, постигнато с вечен шах. С успеха той заслужи премия от 1000 евро, вторият Ф. Пералта /7 т./ прибра 800 евро, а трети се класира именякът Й. Иванов /7 т./, който отвори плик с 600 евро. Отличната форма на К. Бербатов предполагаше покриване на първия му гросмайсторски бал, но спечелената служебна точка за неявяване на противник във II кръг направи задачата изключително трудна - 8,5 т., което се оказа извън възможностите на надарения тийнейджър.

В проявата се включиха 126 състезатели от 13 държави, сред които 6-има гросмайстори и 16 международни майстори. К. Бербатов и Й. Иванов продължават турнето си в Испания с участие в ХХХV издание на силния турнир в Севиля, който започва днес и е с награден фонд 10 000 евро.


Още за: К. Бербатов   турнир   шахмат   Още от: Спорт

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар