Ил. Мицански с нови 2 гола пази елитния статут на отбора си

16 март 2010 00:16   3983 прочита
Ил. Мицански
Ил. Мицански


Ил. Мицански

Кадърът на “Пирин 1922” Илиян Мицански се отпуши и не спира да бележи в полската екстракласа. Санданчанинът реализира двата гола за победата на своя “Заглебие” на гости на “Арка” с 2:0 в българското дерби на местния шампионат. Цял мач за домакините игра Любомир Любенов, а съотборникът му Стойко Сакалиев остана резерва. Ил. Мицански започна в стартовата 11-ка и изкара на терена до 88-та мин.

Синът на техничаря от близкото минало Емил Мицански се разписа в 25-та мин. от дузпа и довърши съперника четвърт час преди края. В миналия кръг отборът му нанесе сензационно поражение на кандидата за зона Европа “Рух” отново с 2 негови попадения. Тогава нападателят от курортния град влезе след почивката, за да донесе победата на своите. Двата поредни успеха изстреляха тима от Любин над чертата на изпадащите, където беше закотвен във времето, през което Мицански-младши се възстановяваше от контузия.

Други двама футболисти от Пиринско зад граница записаха загуби през уикенда. В Израел неврокопчанинът Димитър Макриев водеше атаката на “Ашдод” срещу “Бейтар”, но не успя да вкара и отборът му падна с 0:2. По същото време бившeто орле от Марикостиново Крум Бибишков изгледа от пейката домакинското поражение на “Академика” с 1:2 срещу “Порто” в португалското първенство.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар